autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste cu sos de usturoi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de peste alb (fara pielita), , 50 g faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt, , 1 ou, , 125 ml bere, , 80 ml ulei de masline, , 50 g pesmet., Pentru sos: 2 cartofi mari cruzi, curatati de coaja, , 4 catei de usturoi (rasi), , 1 lingura otet alb, , sare, , piper, , 80 ml ulei de masline.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Se taie fileurile in doua (pe lung) si se zvanta cu un servetel absorbant. Se cern intr-un castron faina si praful de copt si se incorporeaza - putin cate putin - oul batut cu bere. Se amesteca usor, pana ce s-a absorbit tot lichidul si se obtine un aluat neted. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se dau fileurile de peste intai prin aluat si pe urma prin pesmet si se prajesc, cate doua minute pe fiecare parte, pana ce se rumenesc frumos. Se scot din tigaie, se lasa sa se scurga (pe hartie absorbanta) si se tin la cald. Se prepara sosul: cartofii taiati cubulete de circa 1 cm se fierb aproximativ 8 minute, se scurg si se sfarma - intr-o craticioara - cu furculita. Se adauga usturoiul si otetul, se amesteca bine, se sareaza si se pipereaza. Se incorporeaza si uleiul, amestecand intruna, pana ce amestecul se ingroasa si se inmoaie (circa 5 minute). Sosul astfel preparat se serveste cu pestele cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste la gratar cu sos de usturoi

Peste la gratar cu sos de usturoi

Fileurile de peste se spala,se absoarbe apa pe un servet,se condimenteaza si se pune sucul de lamaie

8 voturi    10 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestele trebuie curatat, spalat, iar capul si coada trebuie eliminate. Se taie pestele in doua pe

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de peste alb (fara pielita)
  • 50 g faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt
  • 1 ou
  • 125 ml bere
  • 80 ml ulei de masline
  • 50 g pesmet.
  • Pentru sos: 2 cartofi mari cruzi
  • curatati de coaja
  • 4 catei de usturoi (rasi)
  • 1 lingura otet alb
  • sare
  • piper
  • 80 ml ulei de masline.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Crap cu legume la cuptor