Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
un peste (de preferinta somn, salau, pastrav sau somon) de 3kg, ceapa, usturoi, sare, piper, cimbru, ulei de masline
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Se curata pestele bine si dupa preferinta se pastreaza si capul. Se cresteaza usor pe ambele parti, dupa care se unge cu foarte putin ulei de masline, se condimenteaza cu cimbru, iar intre crestaturi se pune ceapa taiata in cercuri si usturoiul taiat feliute mici, dar nu foarte subtiri.
In interiorul pestelui se pune ceapa taiata marut, mixata cu ustuoiul ce trebuie pisat si cu cimbru.
Se incalzeste bine cuptorul cel putin 20 min inainte de a baga pestele la cuptor. Pestele odata pregatit, trebuie acoperit in folia de aluminiu foarte bine in asa fel incit sosul sa nu curga afara.
Se serveste cu cartofi noi si mujdei de usturoi, mamaliga, eventual lamiie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu sos la cuptor" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Fileurile se spala sub un jet de apa, se condimenteaza cu sare, piper si se asaza intr-o tava.
Ceapa
Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime
7 voturi
0 comentarii
1h 45 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
nicko , 10 iunie 2008
asta da reteta...cel mai bun peste la cuptor incearca si tu,nu vei regreta POFTA BUNA!!!