autor:

autor

» » Mancaruri cu peste

Peste cu sos Ragut

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg. peste, 250 gr. zarzavat (morcov, patrunjel, telina), 100 gr. ceapa, 100 ml vin, 100 ml suc de rosii, 3-4 felii lamiie, 100 gr. masline, o foaie dafin, piper, 100 ml ulei, cimbru, faina, sare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie pestele in bucati, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat foarte bine, apoi se prajeste in ulei fierbinte. In aceeasi grasime, se caleste zarzavatul si ceapa tocate marunt. Cind acestea s-au aurit, se stinge cu apa calda atit cit sa cuprinda bine zarzavatul. Se adauga apoi putina apa si dupa 10 minute de fierbere se trece sosul prin sita, pasind foarte bine zarzavaturile. In sos se adauga vinul, maslinele, sucul de rosii, foaia de dafin, feliile de lamiie, fara coaja, piperul, cimbrul si bucatile de peste. Se da cratita la cuptor cu foc mic pentru 20 minute si cind uleiul s-a ridicat deasupra, se ingroasa sosul cu putina faina. Cind este gata, se potriveste dupa gust de sare si de acru si se serveste
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu sos Ragut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon in crusta de pesto cu menta si fistic

Somon in crusta de pesto cu menta si fistic

Pentru sosul pesto, punem toate ingredientele in blender si le mixam pana obtinem o pasta fina. Daca

4 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu peste
Trunchi de merlucius in pesmet

Trunchi de merlucius in pesmet

Se curata pestele, se taie bucati potrivite. Eu am scos oasele de pe partile laterale, se trag de

6 voturi    8 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. peste
  • 250 gr. zarzavat (morcov
  • patrunjel
  • telina)
  • 100 gr. ceapa
  • 100 ml vin
  • 100 ml suc de rosii
  • 3-4 felii lamiie
  • 100 gr. masline
  • o foaie dafin
  • piper
  • 100 ml ulei
  • cimbru
  • faina
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Orez in doua culori