autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste cu susan si sos de rosii

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri groase de peste alb (800 g), 80 g seminte de susan (prajite), , 100 g rosii confiate (la cuptor sau din conserva), , 100 g masline negre fara samburi, , 200 ml otet aromat, , 10 linguri ulei de masline, , 1 legatura coriandru, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Turnati otetul intr-o craticioara si puneti-l sa scada la foc mic, pana ce devine siropos. Adaugati 4 linguri de ulei, sare, piper si coriandru taiat sau maruntit si puneti-l deoparte (intr-un bol).
Incingeti cuptorul la 150°, tocati marunt - cu cutitul - rosiile si maslinele, adaugati 3 linguri de ulei si putin piper si puneti-le pe baia de apa, pana cand incep sa clocoteasca.
# Sarati si piperati pe ambele parti fileurile de peste, presarati-le cu susan (pe o singura parte) si presati-le intre palme, ca sa se lipeasca bine semintele.
Prajiti pestele in restul de ulei incins si cand incepe sa se rumeneasca, luati-l de pe foc, asezati-l pe o tava unsa cu ulei si dati-l circa 6 minute la cuptor.
Puneti la mijlocul fiecarei farfurii putin amestec de rosii si masline, asezati pestele deasupra, stropiti-le cu sosul vinegreta si serviti-le imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu susan si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pangasius cu ceapa si ardei la cuptor

Pangasius cu ceapa si ardei la cuptor

Spalam bucatile de peste, le tamponam cu un servet de bucatarie de surplusul de apa, apoi le condimentam

6 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Peste cu cartofi la cuptor

Peste cu cartofi la cuptor

Pregatiti 2 tavi: -Intr-o tava puneti ulei de masline,asezati pestele taiat bucati,pe care l-ati

24 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri groase de peste alb (800 g)
  • 80 g seminte de susan (prajite)
  • 100 g rosii confiate (la cuptor sau din conserva)
  • 100 g masline negre fara samburi
  • 200 ml otet aromat
  • 10 linguri ulei de masline
  • 1 legatura coriandru
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Merlucius cu fasole verde frantuzeasca