autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste cu susan si sos de rosii

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri groase de peste alb (800 g), 80 g seminte de susan (prajite), , 100 g rosii confiate (la cuptor sau din conserva), , 100 g masline negre fara samburi, , 200 ml otet aromat, , 10 linguri ulei de masline, , 1 legatura coriandru, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Turnati otetul intr-o craticioara si puneti-l sa scada la foc mic, pana ce devine siropos. Adaugati 4 linguri de ulei, sare, piper si coriandru taiat sau maruntit si puneti-l deoparte (intr-un bol).
Incingeti cuptorul la 150°, tocati marunt - cu cutitul - rosiile si maslinele, adaugati 3 linguri de ulei si putin piper si puneti-le pe baia de apa, pana cand incep sa clocoteasca.
# Sarati si piperati pe ambele parti fileurile de peste, presarati-le cu susan (pe o singura parte) si presati-le intre palme, ca sa se lipeasca bine semintele.
Prajiti pestele in restul de ulei incins si cand incepe sa se rumeneasca, luati-l de pe foc, asezati-l pe o tava unsa cu ulei si dati-l circa 6 minute la cuptor.
Puneti la mijlocul fiecarei farfurii putin amestec de rosii si masline, asezati pestele deasupra, stropiti-le cu sosul vinegreta si serviti-le imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu susan si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste Novac marinat

Peste Novac marinat

Se prajesc medalioanele de novac date prin faina. Se pune pe foc o craticioara cu 4 linguri de ulei

11 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
File de Salau Maitre D Hotel

File de Salau Maitre D Hotel

Pregatiti fileul de Salau pe o farfurie. Apretatil cu un prosop de hartie pana devine uscat. Condimentati

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri groase de peste alb (800 g)
  • 80 g seminte de susan (prajite)
  • 100 g rosii confiate (la cuptor sau din conserva)
  • 100 g masline negre fara samburi
  • 200 ml otet aromat
  • 10 linguri ulei de masline
  • 1 legatura coriandru
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Stiuca umpluta cu chiftelute