Peste cu susan si sos de rosii

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri groase de peste alb (800 g), 80 g seminte de susan (prajite),
  • 100 g rosii confiate (la cuptor sau din conserva),
  • 100 g masline negre fara samburi,
  • 200 ml otet aromat,
  • 10 linguri ulei de masline,
  • 1 legatura coriandru,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Turnati otetul intr-o craticioara si puneti-l sa scada la foc mic, pana ce devine siropos. Adaugati 4 linguri de ulei, sare, piper si coriandru taiat sau maruntit si puneti-l deoparte (intr-un bol).

Incingeti cuptorul la 150°, tocati marunt - cu cutitul - rosiile si maslinele, adaugati 3 linguri de ulei si putin piper si puneti-le pe baia de apa, pana cand incep sa clocoteasca.

# Sarati si piperati pe ambele parti fileurile de peste, presarati-le cu susan (pe o singura parte) si presati-le intre palme, ca sa se lipeasca bine semintele.

Prajiti pestele in restul de ulei incins si cand incepe sa se rumeneasca, luati-l de pe foc, asezati-l pe o tava unsa cu ulei si dati-l circa 6 minute la cuptor.

Puneti la mijlocul fiecarei farfurii putin amestec de rosii si masline, asezati pestele deasupra, stropiti-le cu sosul vinegreta si serviti-le imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise