autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste cu varza

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 1 varza mica (1 kg), , 20 g unt, , sare, , piper, , 1 lamaie, , 100 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), , 100 ml smantana (frisca nebatuta), , 500 g fileuri de peste alb (cod, merluciu, salau...)

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata varza, se taie mai intai in 4 si pe urma fasii, se spala si se lasa sa se scurga. Se caleste in untul incins, se adauga sare, piper si coaja rasa de lamaie, se stinge cu zeama de legume si smantana si se lasa sa fiarba incet, cu capac, circa 20 de minute.
Intr-o oala, se pune pe foc apa cu sare si se incorporeaza o jumatate de lamaie taiata felii si cealalta jumatate stoarsa (zeama). Se spala pestele, se zvanta si se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute din momentul cand apa clocoteste.
Varza se sareaza, se pipereaza, se acreste cu putina zeama de lamaie si se serveste cu pestele, eventual si cu o garnitura de cartofi fierti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste pane cu salata de varza si lamaie inghetata

Peste pane cu salata de varza si lamaie inghetata

Se pune un vas cu apa pe foc, iar cand incepe sa clocotesca, se adauga 1 lingurita rasa cu sare,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Peste umplut cu varza-specialitate dobrogeana

Peste umplut cu varza-specialitate dobrogeana

Se prepara in prealabil varza calita, in cel mai simplu mod: varza proaspata sau murata se toaca

11 voturi    20 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 varza mica (1 kg)
  • 20 g unt
  • sare
  • piper
  • 1 lamaie
  • 100 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa)
  • 100 ml smantana (frisca nebatuta)
  • 500 g fileuri de peste alb (cod
  • merluciu
  • salau...)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Crap cu legume la cuptor