Peste cu varza

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 varza mica (1 kg),
  • 20 g unt,
  • sare,
  • piper,
  • 1 lamaie,
  • 100 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa),
  • 100 ml smantana (frisca nebatuta),
  • 500 g fileuri de peste alb (cod, merluciu, salau...)

Mod de preparare

Se curata varza, se taie mai intai in 4 si pe urma fasii, se spala si se lasa sa se scurga. Se caleste in untul incins, se adauga sare, piper si coaja rasa de lamaie, se stinge cu zeama de legume si smantana si se lasa sa fiarba incet, cu capac, circa 20 de minute.

Intr-o oala, se pune pe foc apa cu sare si se incorporeaza o jumatate de lamaie taiata felii si cealalta jumatate stoarsa (zeama). Se spala pestele, se zvanta si se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute din momentul cand apa clocoteste.

Varza se sareaza, se pipereaza, se acreste cu putina zeama de lamaie si se serveste cu pestele, eventual si cu o garnitura de cartofi fierti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pizza bread

Pizza bread

Pizza bread
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Ciorbă de crap
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor