autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste cu varza acra si sos de vin

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): Pentru varza - 2-3 cepe mici (de arpagic),, 1 mar, , 1 lingura unt topit, , 300 ml apa, , 400 g varza murata (taiata fideluta), , sare., Pentru peste - 12 fileuri mici de salau sau merluciu, , putina zeama de lamaie, , 1 lingura unt topit., Pentru sos - 250 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), , 100 ml vin sec, , 100 ml smantana dulce, , sare, , piper alb.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se curata ceapa si marul, se taie ceapa - cubulete, marul - feliute subtiri si se calesc putin in untul topit. Se sting cu apa, se dau in cateva clocote si se adauga varza murata si sarea. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba circa 15 minute la foc potrivit. - Se spala fileurile de peste, se zvanta, se stropesc cu zeama de lamaie si se sareaza putin. Se pune untul la incins (intr-o tigaie de teflon) si se prajesc la foc mic, cate 2-3 minute pe fiecare parte. - Intre timp, se pun pe foc vinul si zeama de zarzavat, se lasa sa fiarba cateva minute, dupa care se adauga smantana si se amesteca - pe flacara - pana ce sosul s-a ingrosat (fara sa fiarba). Se gusta de sare si piper. - Se asaza varza pe 4 farfurii, se toarna deasupra sosul de vin si peste varza se pun bucatile de peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu varza acra si sos de vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
FILE DE SALAU UMPLUT, SOS CREVETI

FILE DE SALAU UMPLUT, SOS CREVETI

Dovleceii, ardeiul gras, ciupercile se taie marunt, dupa care se gatesc in tigaie cu putin ulei de

4 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Merluciu cu legume

Merluciu cu legume

Cartofii se spala si taie in doua si ii fierbem la aburi timp de 20min, dupa care adaugam celelalte

8 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): Pentru varza - 2-3 cepe mici (de arpagic),
  • 1 mar
  • 1 lingura unt topit
  • 300 ml apa
  • 400 g varza murata (taiata fideluta)
  • sare.
  • Pentru peste - 12 fileuri mici de salau sau merluciu
  • putina zeama de lamaie
  • 1 lingura unt topit.
  • Pentru sos - 250 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa)
  • 100 ml vin sec
  • 100 ml smantana dulce
  • sare
  • piper alb.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Salata de ton