autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste cu varza acra si sos de vin

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): Pentru varza - 2-3 cepe mici (de arpagic),, 1 mar, , 1 lingura unt topit, , 300 ml apa, , 400 g varza murata (taiata fideluta), , sare., Pentru peste - 12 fileuri mici de salau sau merluciu, , putina zeama de lamaie, , 1 lingura unt topit., Pentru sos - 250 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), , 100 ml vin sec, , 100 ml smantana dulce, , sare, , piper alb.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se curata ceapa si marul, se taie ceapa - cubulete, marul - feliute subtiri si se calesc putin in untul topit. Se sting cu apa, se dau in cateva clocote si se adauga varza murata si sarea. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba circa 15 minute la foc potrivit. - Se spala fileurile de peste, se zvanta, se stropesc cu zeama de lamaie si se sareaza putin. Se pune untul la incins (intr-o tigaie de teflon) si se prajesc la foc mic, cate 2-3 minute pe fiecare parte. - Intre timp, se pun pe foc vinul si zeama de zarzavat, se lasa sa fiarba cateva minute, dupa care se adauga smantana si se amesteca - pe flacara - pana ce sosul s-a ingrosat (fara sa fiarba). Se gusta de sare si piper. - Se asaza varza pe 4 farfurii, se toarna deasupra sosul de vin si peste varza se pun bucatile de peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu varza acra si sos de vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste sarat si uscat rasol cu legume la cuptor

Peste sarat si uscat rasol cu legume la cuptor

Pestele se tine in apa la desarat de la 2 ore pana la o noapte intreaga , in functie de cat de sarat

11 voturi    8 comentarii
4h
Mancaruri cu peste
Platica si caras cu sos la tava

Platica si caras cu sos la tava

Se toaca ceapa marunt, morcovul se da prin razatoarea mica, telina la fel, ardeiul se taie fideluta,

8 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): Pentru varza - 2-3 cepe mici (de arpagic),
  • 1 mar
  • 1 lingura unt topit
  • 300 ml apa
  • 400 g varza murata (taiata fideluta)
  • sare.
  • Pentru peste - 12 fileuri mici de salau sau merluciu
  • putina zeama de lamaie
  • 1 lingura unt topit.
  • Pentru sos - 250 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa)
  • 100 ml vin sec
  • 100 ml smantana dulce
  • sare
  • piper alb.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Trunchi de merlucius in pesmet