autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste cu varza acra si sos de vin

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): Pentru varza - 2-3 cepe mici (de arpagic),, 1 mar, , 1 lingura unt topit, , 300 ml apa, , 400 g varza murata (taiata fideluta), , sare., Pentru peste - 12 fileuri mici de salau sau merluciu, , putina zeama de lamaie, , 1 lingura unt topit., Pentru sos - 250 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), , 100 ml vin sec, , 100 ml smantana dulce, , sare, , piper alb.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se curata ceapa si marul, se taie ceapa - cubulete, marul - feliute subtiri si se calesc putin in untul topit. Se sting cu apa, se dau in cateva clocote si se adauga varza murata si sarea. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba circa 15 minute la foc potrivit. - Se spala fileurile de peste, se zvanta, se stropesc cu zeama de lamaie si se sareaza putin. Se pune untul la incins (intr-o tigaie de teflon) si se prajesc la foc mic, cate 2-3 minute pe fiecare parte. - Intre timp, se pun pe foc vinul si zeama de zarzavat, se lasa sa fiarba cateva minute, dupa care se adauga smantana si se amesteca - pe flacara - pana ce sosul s-a ingrosat (fara sa fiarba). Se gusta de sare si piper. - Se asaza varza pe 4 farfurii, se toarna deasupra sosul de vin si peste varza se pun bucatile de peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu varza acra si sos de vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste pane cu salata de varza si lamaie inghetata

Peste pane cu salata de varza si lamaie inghetata

Se pune un vas cu apa pe foc, iar cand incepe sa clocotesca, se adauga 1 lingurita rasa cu sare,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu sparanghel si somon fumé

Tarta cu sparanghel si somon fumé

Cu ocazia asta am "luat o piatra-n gura" cum se spune :) si am pregatit o tarta cu sparanghel. Atentie

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): Pentru varza - 2-3 cepe mici (de arpagic),
  • 1 mar
  • 1 lingura unt topit
  • 300 ml apa
  • 400 g varza murata (taiata fideluta)
  • sare.
  • Pentru peste - 12 fileuri mici de salau sau merluciu
  • putina zeama de lamaie
  • 1 lingura unt topit.
  • Pentru sos - 250 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa)
  • 100 ml vin sec
  • 100 ml smantana dulce
  • sare
  • piper alb.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
baby hering cu lamaie