autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste cu varza acra si sos de vin

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): Pentru varza - 2-3 cepe mici (de arpagic),, 1 mar, , 1 lingura unt topit, , 300 ml apa, , 400 g varza murata (taiata fideluta), , sare., Pentru peste - 12 fileuri mici de salau sau merluciu, , putina zeama de lamaie, , 1 lingura unt topit., Pentru sos - 250 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), , 100 ml vin sec, , 100 ml smantana dulce, , sare, , piper alb.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se curata ceapa si marul, se taie ceapa - cubulete, marul - feliute subtiri si se calesc putin in untul topit. Se sting cu apa, se dau in cateva clocote si se adauga varza murata si sarea. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba circa 15 minute la foc potrivit. - Se spala fileurile de peste, se zvanta, se stropesc cu zeama de lamaie si se sareaza putin. Se pune untul la incins (intr-o tigaie de teflon) si se prajesc la foc mic, cate 2-3 minute pe fiecare parte. - Intre timp, se pun pe foc vinul si zeama de zarzavat, se lasa sa fiarba cateva minute, dupa care se adauga smantana si se amesteca - pe flacara - pana ce sosul s-a ingrosat (fara sa fiarba). Se gusta de sare si piper. - Se asaza varza pe 4 farfurii, se toarna deasupra sosul de vin si peste varza se pun bucatile de peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu varza acra si sos de vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste cu sos de smantana

Peste cu sos de smantana

Pestele se spala si se sterge in prosop Se trece prin pesmet si se prajeste in ulei incins, la foc

11 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
File de rechin cu legume

File de rechin cu legume

Am pus la prajit fileu-rile de rechin condimentate cu putina sare si condimente pentru peste. Legumele

2 voturi    1 comentariu
35 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): Pentru varza - 2-3 cepe mici (de arpagic),
  • 1 mar
  • 1 lingura unt topit
  • 300 ml apa
  • 400 g varza murata (taiata fideluta)
  • sare.
  • Pentru peste - 12 fileuri mici de salau sau merluciu
  • putina zeama de lamaie
  • 1 lingura unt topit.
  • Pentru sos - 250 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa)
  • 100 ml vin sec
  • 100 ml smantana dulce
  • sare
  • piper alb.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tocanita de mazare noua si cod Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

2 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Salau de Dunare cu pasta de avocado si sos Tabasco