Se prepara o marinata din vin, zeama de lamaie (una coapta si una verde), jumatate din ardeiul iute taiat marunt, usturoi zdrobit, ceapa tocata, piper boabe si un varf de cutit de mirodenii amestecate. Se lasa fileurile de peste sa se marineze circa 2 ore, intorcandu-le de mai multe ori.
Se scot fileurile din marinata, se aseaza intr-un vas termorezistent, se presara cu cimbru si se toarna peste ele un pahar cu zeama de marinata (strecurata).
Se dau la cuptor, se lasa sa se patrunda o jumatate de ora la foc potrivit (180ş), stropindu-le din cand in cand cu zeama din vas. Se servesc garnisite cu felii subtiri de lamaie (coapta).

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii