autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste cu vin alb

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de peste (a 150 g), , 2 lamai coapte, , 1 lamaie verde, , 1/3 l vin alb sec, , 1 ardei iute verde (mic),, 5 catei de usturoi, , 2 cepe, , piper boabe, , mirodenii, , 2 cuisoare, , cimbru maruntit.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se prepara o marinata din vin, zeama de lamaie (una coapta si una verde), jumatate din ardeiul iute taiat marunt, usturoi zdrobit, ceapa tocata, piper boabe si un varf de cutit de mirodenii amestecate. Se lasa fileurile de peste sa se marineze circa 2 ore, intorcandu-le de mai multe ori.
Se scot fileurile din marinata, se aseaza intr-un vas termorezistent, se presara cu cimbru si se toarna peste ele un pahar cu zeama de marinata (strecurata).
Se dau la cuptor, se lasa sa se patrunda o jumatate de ora la foc potrivit (180ş), stropindu-le din cand in cand cu zeama din vas. Se servesc garnisite cu felii subtiri de lamaie (coapta).
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu vin alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste la tava cu vin alb

Peste la tava cu vin alb

Cureti pestele de solzi, cap, maruntaie,coada si aripioare;il speli bine atit la exterior, cit si

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu rosii si vin alb

Peste la cuptor cu rosii si vin alb

Se prajeste usturoiul feliat in ulei cateva minute. Se adauga rosiile si paharul de vin, se fierbe

1 vot    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de peste (a 150 g)
  • 2 lamai coapte
  • 1 lamaie verde
  • 1/3 l vin alb sec
  • 1 ardei iute verde (mic),
  • 5 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • piper boabe
  • mirodenii
  • 2 cuisoare
  • cimbru maruntit.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Risotto cu legume si peste