autor:

Simona

» » Mancaruri cu peste

Peste delicios

Autor: Simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
4 pesti ( la alegere, dupa buget: crap, pastrav, macrou), 2 linguri stafide, 1 lamaie, 1 ceapa, 2 -3 catei de usturoi, 2 foi de dafin, 4 linguri vin alb, 4 linguri ulei de masline, sare, piper, patrunjel

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Cureti bine pestii, ii speli si ii usuci cu un prosop de bucatarie. Pui stafidele 15 minute la inmuiat in apa calda. Tai marunt ceapa si o calesti in ilei cateva minute, impreuna cu usturoiul tocat marunt, sare si piper. Adaugi pestii bine zvantati si ii prajesti 10 minute pe o parte si pe cealalta. Pui apoi vinul, stafidele, 1 cana de apa, foi de dafin. Lasi totul la foc moderat, acoperit cu capac, timp de 20 minute si mai intorci pestii pe cealalta parte. Asezi apoi pestele pe un platou, il stropesti cu sosul format si pui si stafidele. Stropesti cu zeama de lamaie dupa gust si presari patrunjel tocat. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste delicios" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste alb in folie

Peste alb in folie

Marinam pestele in zeama de lamaie, sare si piper pentru 30 minute.Taiem felii ceapa si morcovul. Pregatim

2 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Somon la cuptori cu cartofi

Somon la cuptori cu cartofi

Eu am lasat la macerat bucatile de somon facute cu sare, piper si zeama de lamaie pentru o ora in

12 voturi    2 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 pesti ( la alegere
  • dupa buget: crap
  • pastrav
  • macrou)
  • 2 linguri stafide
  • 1 lamaie
  • 1 ceapa
  • 2 -3 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 4 linguri vin alb
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Platica cu sos la cuptor