autor:

Simona

» » Mancaruri cu peste

Peste delicios

Autor: Simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
4 pesti ( la alegere, dupa buget: crap, pastrav, macrou), 2 linguri stafide, 1 lamaie, 1 ceapa, 2 -3 catei de usturoi, 2 foi de dafin, 4 linguri vin alb, 4 linguri ulei de masline, sare, piper, patrunjel

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Cureti bine pestii, ii speli si ii usuci cu un prosop de bucatarie. Pui stafidele 15 minute la inmuiat in apa calda. Tai marunt ceapa si o calesti in ilei cateva minute, impreuna cu usturoiul tocat marunt, sare si piper. Adaugi pestii bine zvantati si ii prajesti 10 minute pe o parte si pe cealalta. Pui apoi vinul, stafidele, 1 cana de apa, foi de dafin. Lasi totul la foc moderat, acoperit cu capac, timp de 20 minute si mai intorci pestii pe cealalta parte. Asezi apoi pestele pe un platou, il stropesti cu sosul format si pui si stafidele. Stropesti cu zeama de lamaie dupa gust si presari patrunjel tocat. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste delicios" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav proaspat cu legume la cuptor

Pastrav proaspat cu legume la cuptor

Se curata si se spala pestele.Legumele se spala si ele si se taie rondele,ciupercile se pun intregi.Intr-o

10 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
Merluciu cu ceapa

Merluciu cu ceapa

Ceapa tocata marunt,condimentata, se caleste in ulei,la care se adauga zeama de lamaie si morcovul.

1 vot    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 pesti ( la alegere
  • dupa buget: crap
  • pastrav
  • macrou)
  • 2 linguri stafide
  • 1 lamaie
  • 1 ceapa
  • 2 -3 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 4 linguri vin alb
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Crap la cuptor