autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste gratinat cu cartofi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 600 g fileuri de peste alb (cod sau salau), , 1 kg cartofi, , 2 catei de usturoi, , 6 fire de patrunjel verde, , 1 foaie de dafin, , 30 cl lapte, , 150 g smantana, , 20 g unt, , 3 prize nucsoara rasa, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Curatati cartofii de coaja, taiati-i felii si fierbeti-i 20 de minute in apa cu sare.
Puneti fileurile de peste intr-o tigaie adanca, turnati peste ele laptele, adaugati cateii de usturoi si foaia de dafin si lasati-le sa fiarba la foc mic, aproximativ 8 minute. Lasati-le sa se raceasca in lapte, scurgeti-le si rupeti-le bucatele.
Ungeti o forma termorezistenta cu unt, asezati pe fundul ei un strat de cartofi fierti si scursi, peste cartofi puneti pestele rupt bucatele, asezati restul de cartofi de jur imprejur si presarati-i cu piper.
Puneti smantana intr-o craticioara, lasati-o sa dea in clocot, adaugati nucsoara si varsati-o peste cartofi. Dati pestele cu cartofi la cuptor si lasati-l 20 de minute sa se patrunda. Serviti-l fierbinte, presarat cu patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste gratinat cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Cartofi umpluti

Cartofi umpluti

Se aleg cartofi de marime identica. Se curata, se spala. Se pregateste umplutura din carne tocata,

17 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Sardine in saor - mancare venetiana

Sardine in saor - mancare venetiana

Sardinele curatate de solzi si de interioare, se spala si usuca cu hartie absorbanta. Intr-o cescuta

5 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 600 g fileuri de peste alb (cod sau salau)
  • 1 kg cartofi
  • 2 catei de usturoi
  • 6 fire de patrunjel verde
  • 1 foaie de dafin
  • 30 cl lapte
  • 150 g smantana
  • 20 g unt
  • 3 prize nucsoara rasa
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

9 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Macrou marinat