autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste gratinat cu cartofi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 600 g fileuri de peste alb (cod sau salau), , 1 kg cartofi, , 2 catei de usturoi, , 6 fire de patrunjel verde, , 1 foaie de dafin, , 30 cl lapte, , 150 g smantana, , 20 g unt, , 3 prize nucsoara rasa, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Curatati cartofii de coaja, taiati-i felii si fierbeti-i 20 de minute in apa cu sare.
Puneti fileurile de peste intr-o tigaie adanca, turnati peste ele laptele, adaugati cateii de usturoi si foaia de dafin si lasati-le sa fiarba la foc mic, aproximativ 8 minute. Lasati-le sa se raceasca in lapte, scurgeti-le si rupeti-le bucatele.
Ungeti o forma termorezistenta cu unt, asezati pe fundul ei un strat de cartofi fierti si scursi, peste cartofi puneti pestele rupt bucatele, asezati restul de cartofi de jur imprejur si presarati-i cu piper.
Puneti smantana intr-o craticioara, lasati-o sa dea in clocot, adaugati nucsoara si varsati-o peste cartofi. Dati pestele cu cartofi la cuptor si lasati-l 20 de minute sa se patrunda. Serviti-l fierbinte, presarat cu patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste gratinat cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade. Pestele se spala bine cu apa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
saramura de peste

saramura de peste

pestele se curata de solzi si se spalafoarte bine, se pune la fript pe gratarul incins. dupa ce sa

38 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 600 g fileuri de peste alb (cod sau salau)
  • 1 kg cartofi
  • 2 catei de usturoi
  • 6 fire de patrunjel verde
  • 1 foaie de dafin
  • 30 cl lapte
  • 150 g smantana
  • 20 g unt
  • 3 prize nucsoara rasa
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Macrou in 2 feluri