Peste in aluat de bere

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 4 fileuri de peste,
  • 100 g faina alba,
  • 2 oua,
  • 200 ml bere blonda,
  • zeama unei lamai,
  • putin mustar,
  • sare,
  • piper alb,
  • ulei pentru prajit (va recomand uleiul de palmier, mult mai sanatos si mai putin toxic!!!)

Mod de preparare

Spalati, scurgeti si uscati fileurile de peste, le ungeti cu mustar si stropiti cu zeama de lamaie. Lasati la marinat cel putin 30 de minute la frigider. Intre timp pregatiti aluatul din faina, oua, sare, piper si bere, pana obtineti o pasta mai consistenta decat cea specifica clatitelor (puteti sa mai adaugati bere daca este cazul). Treceti bucatile de peste prin aluat si le prajiti in baia de ulei incins, pana devin crocante. Serviti dupa ce le lasati sa se scurga grasimea, pe un servet de bucatarie.

Sfat: folositi fileuri de crap sau alt soi de peste mai gras. In nici un caz otravitorul pangasius!!!

Recomandare: serviti aceste snitele calde cu garnitura de varza alba calita si cartofi noi gratinati, sau ca si aperitiv rece cu o salata mexicana si sos de maioneza (maioneza clasica cu iaurt si frunze de marar verde).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise