PESTE IN ALUAT DE BERE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800g.file de crap,
  • sare,
  • piper,
  • 600g.cartofi,
  • 200g.mazare verde,
  • 3 oua,
  • 200g.faina,
  • praf de chili,
  • 200ml. bere blonda,
  • 1 rosie,
  • ulei,
  • 1 lamaie,
  • 1 legatura patrunjel verde;

Mod de preparare

1.Pestele curatat si spalat se taie in felii de 3-4 cm. si se sareaza.Se lasa sa stea 1/2 ora.

2.Cartofii se curata ,se taie cubulete si se fierb in apa sarata .Mazarea se fierbe cu 2 linguri apa,sub capac,pana se inmoaie.

3.Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare.Faina se amesteca cu putina sare, piper,putin praf chili,galbenusurile si 1/4 din cantitatea de bere.Se incorporeaza treptat si restul de bere ,apoi albusurile.Se trec fileurile de peste prin acest aluat si se frig in ulei fierbinte.Se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta ,apoi se aranjeaza pe un platou.

4.Cartofii se amesteca cu patrunjelul fin tocat si cu mazarea si se aranjeaza intr-o salatiera.Se orneaza pestele cu felii de rosie ,patrunjel verde si felii de lamaie si se serveste cu legumele din salatiera si cu un vin alb sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise