Peste in aluat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg peste
  • 3-4 cepe
  • 200 gr. ciuperci
  • 3-4 cescute orez
  • piper
  • sare
  • verdeata
  • 2-3 oua
  • 3 linguri grasime sau unt; Pentru coca: 300 gr. faina
  • 150 gr. unt
  • 1 lingura otet
  • sare

Mod de preparare

Se prepara o coca, fie aluat frantuzesc, fie un alt aluat preparat din faina, unt si otet. Se inabusa bine de tot 3-4 cepe, se adauga apoi 200 gr. ciuperci si se continua inabusirea, picurind cite putina apa. Se mai adauga 3-4 cescute orez si zeama necesara (numar dublu de cescute) si se da la cuptor. Dupa ce este gata orezul, se amesteca cu piper, sare, patrunjel tocat si 2-3 oua fierte tari si taiate bucatele. Se intinde coca cit mai subtire. Se asaza foaia in tava si se pune la mijloc un strat de orez, apoi un altul de peste si se continua astfel pina ce se termina. Se string marginile aluatului si se inchide compozitia in coca. Se unge cu ou. Se da la cuptor potrivit. Foaia de aluat se poate asterne intr-o forma sau intr-o cratita cu umplutura la mijloc, se aduna apoi marginile, se unge cu ou si se da la cuptor. Din coca ramasa se taie diferite forme, flori, patrate, fisii care se aplica pe deasupra, formind astfel o garnitura

Se serveste fierbinte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise