Condimentati pestele din abundenta, pe ambele parti, cu sare si zeama de lamâie, apoi tineti-l la frigider cel putin o jumatate de ora, întorcând fileurile de câteva ori. Nu va faceti griji ca ar putea fi prea sarate, fiindca sarea in cantitati mari absoarbe umezeala din peste. Dupa o vreme veti observa ca pestele s-a întarit si ca în farfurie se afla putin lichid. Scurgeti-l si stergeti fileurile cu hârtie absorbanta.
Turnati uleiul de floarea-soarelui într-o cratita mare si solida, cu fundul gros, având grija ca uleiul sa nu depaseasca doua treimi din înaltimea ei. Puneti cratita pe foc mare, adaugati o bucata de cartof si, când uleiul ajunge la temperatura potrivit (170-1 80°C), veti vedea ca începe sa se prajeasca. In timp ce asteptati sa se incalzeasca uleiul, puteti prepara aluatul.
Aluatul: puneti galbenusurile, coaja de liimâie si niste ulei de masline intr-un castron, adaugati apa minerala pâna când amestecul capata consistenta unei creme groase, care se prinde de lingura. Datorita bulelor din apa, aluatul va fi delicios, usor si crocant. Dati prin putina faina fiecare file de cod, apoicufundati-l in aluat. Puneti cu grija pestele În uleiul Încins si prajiti-1 circa 4 minute, pâna când devine rumen si crocant. Puteti sa taiati fileurilc în bud\'qi mai mici, ca sa le rontaiti usor. Sunt foarte bune. Serviti cu jumatati de lamâi.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii