autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste in stil italian, cu aluat crocant

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
4 fileuri de peste alb a cate 200 g,, curatate de solzi si de oase, sare marinata si piper negru macinat, coaja si zeama de la o lamaie, 2 litri ulei de floarea-soarelui, 115 g faina, 2 galbenusuri, ulei de masline, o sticla mica (250 ml) de apa minerala carbogazoasa de la gheata, jumatati de lamaie pentru servit

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Condimentati pestele din abundenta, pe ambele parti, cu sare si zeama de lamâie, apoi tineti-l la frigider cel putin o jumatate de ora, întorcând fileurile de câteva ori. Nu va faceti griji ca ar putea fi prea sarate, fiindca sarea in cantitati mari absoarbe umezeala din peste. Dupa o vreme veti observa ca pestele s-a întarit si ca în farfurie se afla putin lichid. Scurgeti-l si stergeti fileurile cu hârtie absorbanta.
Turnati uleiul de floarea-soarelui într-o cratita mare si solida, cu fundul gros, având grija ca uleiul sa nu depaseasca doua treimi din înaltimea ei. Puneti cratita pe foc mare, adaugati o bucata de cartof si, când uleiul ajunge la temperatura potrivit (170-1 80°C), veti vedea ca începe sa se prajeasca. In timp ce asteptati sa se incalzeasca uleiul, puteti prepara aluatul.
Aluatul: puneti galbenusurile, coaja de liimâie si niste ulei de masline intr-un castron, adaugati apa minerala pâna când amestecul capata consistenta unei creme groase, care se prinde de lingura. Datorita bulelor din apa, aluatul va fi delicios, usor si crocant. Dati prin putina faina fiecare file de cod, apoicufundati-l in aluat. Puneti cu grija pestele În uleiul Încins si prajiti-1 circa 4 minute, pâna când devine rumen si crocant. Puteti sa taiati fileurilc în bud\'qi mai mici, ca sa le rontaiti usor. Sunt foarte bune. Serviti cu jumatati de lamâi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste in stil italian, cu aluat crocant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste la cuptor

Peste la cuptor

Ne place pestele si , ca atare, gatim orice fel de peste gasim de cumparat in pravalie, bineinteles

7 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Pasta de salau

Pasta de salau

Pestele se da la fiert cu toate ingredientele, pentru 2-3 ore la cuptor, sau o ora la presiune. Lasam

2 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 fileuri de peste alb a cate 200 g,
  • curatate de solzi si de oase
  • sare marinata si piper negru macinat
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 2 litri ulei de floarea-soarelui
  • 115 g faina
  • 2 galbenusuri
  • ulei de masline
  • o sticla mica (250 ml) de apa minerala carbogazoasa de la gheata
  • jumatati de lamaie pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Creveti pane cu sos de maioneza cu usturoi