Peste in stil italian, cu aluat crocant

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 fileuri de peste alb a cate 200 g,
  • curatate de solzi si de oase
  • sare marinata si piper negru macinat
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 2 litri ulei de floarea-soarelui
  • 115 g faina
  • 2 galbenusuri
  • ulei de masline
  • o sticla mica (250 ml) de apa minerala carbogazoasa de la gheata
  • jumatati de lamaie pentru servit

Mod de preparare

Condimentati pestele din abundenta, pe ambele parti, cu sare si zeama de lamâie, apoi tineti-l la frigider cel putin o jumatate de ora, întorcând fileurile de câteva ori. Nu va faceti griji ca ar putea fi prea sarate, fiindca sarea in cantitati mari absoarbe umezeala din peste. Dupa o vreme veti observa ca pestele s-a întarit si ca în farfurie se afla putin lichid. Scurgeti-l si stergeti fileurile cu hârtie absorbanta.

Turnati uleiul de floarea-soarelui într-o cratita mare si solida, cu fundul gros, având grija ca uleiul sa nu depaseasca doua treimi din înaltimea ei. Puneti cratita pe foc mare, adaugati o bucata de cartof si, când uleiul ajunge la temperatura potrivit (170-1 80°C), veti vedea ca începe sa se prajeasca. In timp ce asteptati sa se incalzeasca uleiul, puteti prepara aluatul.

Aluatul: puneti galbenusurile, coaja de liimâie si niste ulei de masline intr-un castron, adaugati apa minerala pâna când amestecul capata consistenta unei creme groase, care se prinde de lingura. Datorita bulelor din apa, aluatul va fi delicios, usor si crocant. Dati prin putina faina fiecare file de cod, apoicufundati-l in aluat. Puneti cu grija pestele În uleiul Încins si prajiti-1 circa 4 minute, pâna când devine rumen si crocant. Puteti sa taiati fileurilc în bud\'qi mai mici, ca sa le rontaiti usor. Sunt foarte bune. Serviti cu jumatati de lamâi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise