Reteta postata pe: 03 ianuarie 2009
Ingrediente
: 2 lingurite ulei de masline, 1 lingura vin alb sec sau bulion, 2 tije de telina (tocate fin), 1 catel de usturoi (tocat fin), 150 gr ceapa rosie (tocata fin), 600 gr rosii prunisoara, 1 lamaie (taiata in felii subtiri), 1 lingura piure de rosii, 1 lingurita zahar (optional), 4 felii de carne de peste (cum ar fi ton, somon, de aprox.125 gr fiecare), 3 crengute de rozmarin proaspat, 1 lingura oregano uscat, sare si piper negru
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si se prajesc 5-6 minute, amestecand frecvent, pana cand s-au inmuiat toate.Se toaca rosiile in bucati mari (se pot si decoji).Se adauga zaharul, daca este nevoie (depinde cat de acide sunt rosiile).Se dau intr-un clocot apoi se lasa sa fiarba incet 2-3 minute, pana cand rosiile s-au inmuiat.Se aranjeaza pestele pe un singur strat, iar deasupra se pune amestecul de legume.Se pun crengutele de rozmarin, se presara oregano si se condimenteaza dupa gust.Se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba incet 10-15 minute, astfel incat carnea sa nu se faramiteze.Se stropeste ocazional cu sosul din cratita.Se poate servi alaturi de orez sau paine crocanta impreuna cu salata verde.
Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste in stil mediteraneean" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert
-Se taie în bucăţele cât mai mărunte
9 voturi
2 comentarii
1h 20 min
1. Pestele se curata si se spala in citeva ape;
2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt;
3.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010
Arata minunat!
mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009
Arata grozav. Imi place!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009
Cum sdunt fan peste,nu pot sa spun decat ca arata minunat si cred ca este delicios.
Alexandrina (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009
Ma inscriu la o portie!
flori de piatra (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009
Nu am facut aceasta reteta in cratita pe aragaz, ci doar in tava la cuptor, dar cred ca este bine si asa.Bravo!