autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste inabusit

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): un peste mare cu cap cu tot (circa 1 kg), , 2 linguri zeama de lamaie, , 4 legaturi marar (100 g), , o lingurita sare grunjoasa, , piper (macinat mare), , o lingurita miere (de salcam), , 2 lingurite unt, , 1/2 lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Se curata pestele, se spala bine, se zvanta si se stropeste cu zeama de lamaie.
Se spala si se taie marunt doua legaturi de marar si se amesteca cu sare, piper si miere, iar cu pasta astfel obtinuta se unge pestele in interior.
Se ia o folie de aluminiu, se intinde pe fundul tavii si se unge bine cu unt topit.
Se aseaza pe ea pestele si se unge si el cu unt. Se taie marunt restul de marar si se presara deasupra.
Se acopera pestele cu o alta folie de aluminiu, unindu-se marginile ca sa fie etans. Se incinge cuptorul (170 grade C) si se lasa pestele sa se inabuse circa 30 de minute. Se stinge focul, se mai lasa sa se odihneasca alte 10 minute, apoi se scoate si se aseaza pe un platou fierbinte. Se jupoaie pielea de pe partea de sus si se presara mararul ramas. Se serveste cu felii de lamaie.
Ca garnitura: salata de cartofi si sos olandez cu lamaie si marar verde tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste inabusit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Sayadieh bi samak- Orezul pescarului- specifica  tarilor arabe

Sayadieh bi samak- Orezul pescarului- specifica tarilor arabe

Pestele se spala, se taie in bucati mai mari,se sareaza , se pipereaza dupa gust si se condimenteaza

16 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu peste
Peste Salau de nilus in aluminium la cuptor

Peste Salau de nilus in aluminium la cuptor

Bucatile de peste le las sa se dezghete le sarez cu sare groasa si lamaie stoarsa si le las 1/4 de

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): un peste mare cu cap cu tot (circa 1 kg)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 4 legaturi marar (100 g)
  • o lingurita sare grunjoasa
  • piper (macinat mare)
  • o lingurita miere (de salcam)
  • 2 lingurite unt
  • 1/2 lamaie.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
lup de mare la cuptor