Peste inabusit

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): un peste mare cu cap cu tot (circa 1 kg),
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • 4 legaturi marar (100 g),
  • o lingurita sare grunjoasa,
  • piper (macinat mare),
  • o lingurita miere (de salcam),
  • 2 lingurite unt,
  • 1/2 lamaie.

Mod de preparare

Se curata pestele, se spala bine, se zvanta si se stropeste cu zeama de lamaie.

Se spala si se taie marunt doua legaturi de marar si se amesteca cu sare, piper si miere, iar cu pasta astfel obtinuta se unge pestele in interior.

Se ia o folie de aluminiu, se intinde pe fundul tavii si se unge bine cu unt topit.

Se aseaza pe ea pestele si se unge si el cu unt. Se taie marunt restul de marar si se presara deasupra.

Se acopera pestele cu o alta folie de aluminiu, unindu-se marginile ca sa fie etans. Se incinge cuptorul (170 grade C) si se lasa pestele sa se inabuse circa 30 de minute. Se stinge focul, se mai lasa sa se odihneasca alte 10 minute, apoi se scoate si se aseaza pe un platou fierbinte. Se jupoaie pielea de pe partea de sus si se presara mararul ramas. Se serveste cu felii de lamaie.

Ca garnitura: salata de cartofi si sos olandez cu lamaie si marar verde tocat marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise