autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste inabusit

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): un peste mare cu cap cu tot (circa 1 kg), , 2 linguri zeama de lamaie, , 4 legaturi marar (100 g), , o lingurita sare grunjoasa, , piper (macinat mare), , o lingurita miere (de salcam), , 2 lingurite unt, , 1/2 lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Se curata pestele, se spala bine, se zvanta si se stropeste cu zeama de lamaie.
Se spala si se taie marunt doua legaturi de marar si se amesteca cu sare, piper si miere, iar cu pasta astfel obtinuta se unge pestele in interior.
Se ia o folie de aluminiu, se intinde pe fundul tavii si se unge bine cu unt topit.
Se aseaza pe ea pestele si se unge si el cu unt. Se taie marunt restul de marar si se presara deasupra.
Se acopera pestele cu o alta folie de aluminiu, unindu-se marginile ca sa fie etans. Se incinge cuptorul (170 grade C) si se lasa pestele sa se inabuse circa 30 de minute. Se stinge focul, se mai lasa sa se odihneasca alte 10 minute, apoi se scoate si se aseaza pe un platou fierbinte. Se jupoaie pielea de pe partea de sus si se presara mararul ramas. Se serveste cu felii de lamaie.
Ca garnitura: salata de cartofi si sos olandez cu lamaie si marar verde tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste inabusit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Hamsii la cuptor

Hamsii la cuptor

Hamsiile se spala si se curata,ceapa se toaca pestisori,lamaia se taie rondele subtiri,pasta de tomate

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
PASTRAV LA CUPTOR

PASTRAV LA CUPTOR

Pestele se curata si se spala bine,se da cu sare si piper si se aseaza in tava unsa cu putin ulei.Se

12 voturi    8 comentarii
35 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): un peste mare cu cap cu tot (circa 1 kg)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 4 legaturi marar (100 g)
  • o lingurita sare grunjoasa
  • piper (macinat mare)
  • o lingurita miere (de salcam)
  • 2 lingurite unt
  • 1/2 lamaie.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

9 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
ICRE DE PESTE