autor:

cheche

» » Mancaruri cu peste

Peste la gratar cu sos de usturoi

Autor: cheche (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cheche (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Ingrediente
6 fileuri de peste(pangasius,macrou,cod,etc), condimente pt peste, suc de la 1 lamaie, 6 catei de usturoi, 2 linguri ulei, 300 g iaurt, folie de aluminiu

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Fileurile de peste se spala,se absoarbe apa pe un servet,se condimenteaza si se pune sucul de lamaie peste ele.
Se lasa asa 5 minute,ca sa se patrunda sucul de lamaie.
Apoi,fiecare fileu de peste se aseaza pe o bucata de folie de aluminiu,se pun cateva feliute de usturoi,se strange folia in jurul fileului si se pune pe gratar pt 10-15 minute.
Intre timp,se piseaza cateii de usturoi,se pune putina sare si ulei,se amesteca si se adauga putin cate putin din iaurt.
Amestecati pana devine ca un sos.
In ultimele 5 minute,se poate despacheta putin folia pt ca pestele sa se rumeneasca usor,apoi se desprinde cu grija din folie si se serveste alaturi de sosul de iaurt si usturoi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la gratar cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii

  • Nana Vulpe , 23 mai 2014

    Sabau Maria : :)))))))) Ba iote ca nu ies! Io mor aici de pofta si tu sa stai linistita?!?!?!!? Fii si tu putin empatica si solidara cu mine!

  • Sabau Maria , 23 mai 2014

    Te rog sa iesi de pe facebook,eu nu sunt deloc pofticioasa,dar la peste ...nu rezist.

  • Nana Vulpe , 23 mai 2014

    Sa salivam ca e dezlegare la peste!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

      O bunatate ! Si eu pregatesc acest sos dar pun si piper alb.Peste sos si peste presar patrunjel verde tocat.

    • Carmyna

      Carmyna (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Foarte bun sosul asta si noi il preparam mereu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Si eu prepar acest sos, noi il numim sos racoros, il servim tot cu peste, dar pun in el si patrunjel verde tocat.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Bun,bun,bun......

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      E bun pestele tau.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      e foarte buna reteta - imi place sosul!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      arata bine!chiar e foarte bun mujdeiul cu iaurt

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 6 fileuri de peste(pangasius,macrou,cod,etc)
  • condimente pt peste
  • suc de la 1 lamaie
  • 6 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 300 g iaurt
  • folie de aluminiu

Raporteaza reteta

Retete
de cheche
Tort cu iaurt de fructe

Tort cu iaurt de fructe

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie. Compozitia se toarna

4 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de lamaie

Tort de lamaie

Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina si coaja rasa de lamaie.Compozitia

5 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi
Paste bolognese

Paste bolognese

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie se incinge putin ulei

25 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate ! Si eu pregatesc acest sos dar pun si piper alb.Peste sos si peste presar patrunjel verde tocat.

Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Macrou in folie la cuptor