autor:

Daniela_Gherca

» » Mancaruri cu peste

Peste Merlucius cu pesmet la tigaie

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iunie 2016

Ingrediente
3 pesti Merlucius, sare, piper, faina alba de grau, pesmet, 1 ou, cateva granule de usturoi(optional), putina zeama de lamaie (optional), lapte, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Eu am folosit peste inghetat si am ales varianta sa-l tin in lapte rece 1 ora.



Curatam pestele, eu am scos si partile laterale care se desprind usor, am ras solzisorii si l-am trecut print-un jet de apa rece.



Taiem pestele in bucati potivite, il saram si piperam, apoi il trecem prin faina alba, oul, pe care l-am batut cu putine granule de usturoi si zeama de lamaie si mai apoi l-am dat prin pesmet.



Intr-o tigaie punem ulei, iar cand s-a incins bine asezam bucatile de peste si le prajim pe ambele parti la foc potrivit.



Noi am servit cu usturoi si mamaliguta, dar se poate servi cu lamaie!



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste Merlucius cu pesmet la tigaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Avat cu rosii

Avat cu rosii

Se curata avatul si se tund aripioarele si coada cu foarfeca de bucatarie, se taie in doua jumatati

12 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
PANGASIUS cu FETA si CIUPERCI

PANGASIUS cu FETA si CIUPERCI

Pestele se condimenteaza cu sare si piper si se aseaza in tava de cuptor. Deasupra, se pune o parte

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 pesti Merlucius
  • sare
  • piper
  • faina alba de grau
  • pesmet
  • 1 ou
  • cateva granule de usturoi(optional)
  • putina zeama de lamaie (optional)
  • lapte
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

20 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

9 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la SF.GHEORGHE