autor:

Garfield

» » Mancaruri cu peste

Peste pachetel

Autor: Garfield (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Garfield (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
4 portii:, - doi pesti de marime medie sau patru mai mici (macrou, cod, etc.), - ulei de masline, , - o lamaie, , - condimente: sare, piper alb, (paprika, alte mirodenii - optional), , - ierburi aromate -(busuioc, menta, tarhon, marar, leustean, codite de usturoi verde, etc)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Rapid, Simplu, Creativ - \"Peste pachetel\"

O reteta cu peste, usor de pregatit, o masa light ce poate fi inclusa in dieta dvs. sau pur si simplu servita cand nu stim ce sa gatim in zilele de vara. Imi place pentru ca e o reteta ce nu trebuie memorata, poate suferi modificari dupa bunul plac, in functie de creativitatea fiecaruia.

Ce folosim pentru 4 portii: doi pesti de marime medie sau patru mai mici (macrou, cod sau dupa plac, orice alt peste din aceasi clasa), ulei de masline, o lamaie, condimente: sare, piper alb, (paprika, alte mirodenii - optional), ierburi aromate - in functie de ce avem in gradina sau ce gasim in piata. Imi place sa le culeg proaspete sau atunci cand le cumpar sa simt parfumul acestor aromate plante - busuioc, menta, tarhon, marar, leustean, codite de usturoi verde, etc.

Recunosc ca in momentul in care le simt textura si simt parfumul lor, ma \"loveste\" inspiratia - si de aici tentatia de a experimenta in bucatarie.

Cum pregatim? Simplu - pestele fara cap si inotatoare, curatat si spalat se condimenteaza dupa gust. Se aseaza pe grill-ul incins pret de 5 minute pe fiecare parte, suficient cat sa isi ia putin gust de grill si sa-si \"tatueze\" dungile specifice. E fun ca poti face asta inconjurat de prieteni sau famile, ii poti implica si pe ei, stii bine cat regreti in timpul saptamanii cu nu petreci suficient timp cu cei dragi.

Daca nu te tenteaza fumul sau nu dispui de grill, treci la urmatoarea etapa, in defintiv e reteta ta si o poti personaliza dupa plac, nu-i asa?

Se aseaza pestele pe o folie de aluminiu si se introduce burta fiecaruia cate un manunchi din ierburile aromate care ne plac - nu-ti fie teama sa experimentezi. Pont: merge mai bine daca rasuciti de cateva ori manunchiul de plante aromate.

Adaugati feliute de lamaie. Stropiti-l discret cu putin ulei de masline. Impachetati pestele in folia de aluminiu cu grija sa nu perforati folia si apoi asezati pachetelele pe grill, sau dupa caz intoduceti-le in cuptorul incins in prealabil.

Dupa aproximativ 15-20 min. desfaceti cu grija folia *(atentie sporita la aburii fierbinti), indepartati plantele aromate si serviti pe folie, ornat cu feliute de lamaie.

Pont: puteti adauga un dressing din: 1 lingura de miere de albine, zeama de la o lamaie mare si putin chili. Sau puteti zdrobi fin cativa catei de usturoi si amestecati cu o lingura de maioneza light si putina zeama de lamaie.

La acest meniu ce poate multumi lejer atat cei ce urmeaza o dieta cat si cei mai pretentiosi gurmanzi, recomand un vin servit la 10-12° C - alb, demisec cu aciditate moderata, complexa si armonioasa din categoria Feteasca Alba cu un buchet si o aroma distincta ce aminteste de parfumul fructelor uscate, al pajistilor si livezilor insorite, sau un Riesling Italian - un vin sec, cu vana, barbatesc, plin de voiciune si cu aciditate mai ridicata, cu buchet si aroma de fan proaspat cosit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste pachetel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Creveti pane cu mazare pe pat de mamaliguta

Creveti pane cu mazare pe pat de mamaliguta

Luam farfuria, rasturnam mamaliguta din forma, punem peste ea cate 2 linguri de mazare, asezam 4

7 voturi    5 comentarii
3 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor foarte bun

Peste la cuptor foarte bun

Spalam bine pestii (trebuie sa fie intregi), ii uscam cu hartie, punem sare intr-o tava de un deget

8 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

    Cam aşa pregătesc şi eu peştele. E foarte bun şi scap şi de deranjul provocat de bilă(atunci cand este prăjit).

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

    Foarte bun.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

    Si eu pregatesc la fel pestele oceanic si este f. bun si apreciat de familie. Sincer , a fost o placere sa-ti citesc reteta.Am ramas cu un sentiment placut ca dupa o poveste...

    • Garfield

      Garfield (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Multumesc pentru comentariu, valentina ionita - imi plac mult retetele tale! Ma bucur ca ti-a fost pe plac. :)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Super ok reteta ta.Am pregatit si eu in genul acesta pestele si intr-adevar e delicios.

    • Garfield

      Garfield (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

      Prima mea reteta, scrisa la inceput de secol.. ehei... ce vremuri! :D

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 4 portii:
  • - doi pesti de marime medie sau patru mai mici (macrou
  • cod
  • etc.)
  • - ulei de masline
  • - o lamaie
  • - condimente: sare
  • piper alb
  • (paprika
  • alte mirodenii - optional)
  • - ierburi aromate -(busuioc
  • menta
  • tarhon
  • marar
  • leustean
  • codite de usturoi verde
  • etc)

Raporteaza reteta

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Cam aşa pregătesc şi eu peştele. E foarte bun şi scap şi de deranjul provocat de bilă(atunci cand este prăjit).

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Crap la gratar cu cartofi copti si cascaval ras