autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste pescaresc

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2 kg peste, 250 g ardei gras, 500 g rosii, 50 g usturoi, 200 ml ulei, 50 g pasta de tomate, 50 g lamaie, 109 ml vin alb, 1 legatura verdeata, sare, piper macinat, cimbru, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala si se portioneaza, apoi se asaza intr-o tava si se condimenteaza cu sare, piper macinat, usturoi taiat marunt, cimbru. Se adauga ardeiul gras curatat, spalat si taiat felii, uleiul, si se introduce la cuptor cca 15 minute. Se adauga apoi pasta de tomate diluata cu putina supa sau apa. Pe fiecare portie de peste se aseaza cite o felie de rosie, se stropeste vinul pe toata suprafata si se mentine la cuptor cca 10 minute. Cind pestele este bine patruns, se scoate tava din cuptor, se iau portiile de peste cu paleta si se asaza pe un platou. Sosul din tava se strecoara peste portiile de peste. La servire se asaza cite o felie de lamaie pe fiecare portie si se presara patrunjel taiat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste pescaresc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Fructe de mare cu usturoi

Fructe de mare cu usturoi

Fructele de mare se spala foarte bine si se pun la fiert pentru cca 5 min. intr-o tigaie cu ulei,

2 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
Somon la cuptor

Somon la cuptor

Asezi feliile de somon in tava. Stropesti cu zeama de lamaie. Peste fiecare felie asezi cateva feliute

5 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich Maker

- 15 %
149.99 lei
127.49 lei

Mixer compact cu bol

- 54 %
499.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2 kg peste
  • 250 g ardei gras
  • 500 g rosii
  • 50 g usturoi
  • 200 ml ulei
  • 50 g pasta de tomate
  • 50 g lamaie
  • 109 ml vin alb
  • 1 legatura verdeata
  • sare
  • piper macinat
  • cimbru
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salau prajit cu usturoi