autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste pescaresc

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2 kg peste, 250 g ardei gras, 500 g rosii, 50 g usturoi, 200 ml ulei, 50 g pasta de tomate, 50 g lamaie, 109 ml vin alb, 1 legatura verdeata, sare, piper macinat, cimbru, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala si se portioneaza, apoi se asaza intr-o tava si se condimenteaza cu sare, piper macinat, usturoi taiat marunt, cimbru. Se adauga ardeiul gras curatat, spalat si taiat felii, uleiul, si se introduce la cuptor cca 15 minute. Se adauga apoi pasta de tomate diluata cu putina supa sau apa. Pe fiecare portie de peste se aseaza cite o felie de rosie, se stropeste vinul pe toata suprafata si se mentine la cuptor cca 10 minute. Cind pestele este bine patruns, se scoate tava din cuptor, se iau portiile de peste cu paleta si se asaza pe un platou. Sosul din tava se strecoara peste portiile de peste. La servire se asaza cite o felie de lamaie pe fiecare portie si se presara patrunjel taiat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste pescaresc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Fitofag prajit

Fitofag prajit

Pestele eviscerat si curatat de solzi si branhii se spala bine si se portioneaza (capul si coada

5 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Bombay Curry (tocanita de peste) - Bucataria Indiei Orientale

Bombay Curry (tocanita de peste) - Bucataria Indiei Orientale

Calim ceapa maruntita in ulei incins, adaugam usturoiul pisat, ardeii iuti tocati si garam masala

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2 kg peste
  • 250 g ardei gras
  • 500 g rosii
  • 50 g usturoi
  • 200 ml ulei
  • 50 g pasta de tomate
  • 50 g lamaie
  • 109 ml vin alb
  • 1 legatura verdeata
  • sare
  • piper macinat
  • cimbru
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Saramura de pastrav