autor:

husni

» » Mancaruri cu peste

Peste prajit,cu sos de coriandru

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 octombrie 2010

Ingrediente
-1 kg de file de peste, -sare,piper, -7-8 catei de usturoi, -2-3 legaturi de coriandru(aici 1 legaturae mare), -1 lamiie, -200 g de frisca lichida sau cooking creme, -cca1/4 lingurita de amidon

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Fileul de peste,curatat,se stropeste,din abundenta,cu zeama de lamiie si se lasa cel putin 3-4 ore;eu ill as peste noapte.Apoi,se stoarce,se portioneaza(dimensiunile,cre ne plac),se presara cu sare si piper,dupa gust.Se pot pune si alte condimente.
Se lasa cca 30 minute(in timpul asta se face sosul),apoi se dau prin faina si se prajesc.Se pun pe un servet absorbant.
Sosul se face asa:usturoiul se bate,apoi se prajeste,putin,in ulei de masline;se adauga coriandrul tocat.Se adauga 3-4 linguri de apa.Se fierbe cca 5 minute.Apoi se paseaza,nu f.fin(sa se vada putin,bucatele,mici de coriandru);se pune din nou pe foc;se adauga frisca lichida;cind fierbe,se adauga amidonul,dizolvat in putina apa rece(cca 1-2 linguri).Se pune amidon,pt. a ingrosa,putin,sosul.
Se fierbe,sosul,cca 2-3 minute,apoi se potriveste de sare,piper si zeama de lamiie.
Pestele se serveste fierbine cu cartofi fierti, morcovi(taiati julien) fierti(de jumatate)),apoi prajiti si sos de coriandru.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste prajit,cu sos de coriandru" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
DORADA LA GRATAR CU LEGUME

DORADA LA GRATAR CU LEGUME

Pestele se curata si se spala bine,apoi se usuca cu ajutorul unui prosop de hartie.Se pune gratarul

8 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Creveti nedecorticati in sos de vin si usturoi

Creveti nedecorticati in sos de vin si usturoi

Crevetii i`am spalat bine-bine, le`am rupt „capul”, i`am mai spalat odata bine-bine. I`am oparit

3 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Delicios...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

    O bunatate de preparat, foarte frumos, prezentate.

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

    Si mie,Mia,mi s-a parut interesant.Reteta,am luat-o de la tv.,de la un "chef" libanez.Am facut-o si refacut-o.E buna. Eu,de obicei,linga peste prajit,fac o salata(f.buna),de patrunjel. Se numeste "baqdonisie": http://www.gustos.ro/retete-culinare/salate-de-legume/baqdonisie-specific-arab-salata-de-patrunjel.html Noua,ne place o salata,linga peste prajit.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

      O bunatateeeeeeee!!!!!!!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

      Un deliciu!!! felicitãri :)

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

      Foarte bun! Sosul ala e delicios!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2010

      Delicios si apetisant!*****

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2010

      Arata f bine numai ca nu sunt eu prea convinsa ca voi pune frisca imi pare cam ciudat darrrr poate voi incerca macar.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • -1 kg de file de peste
  • -sare,piper
  • -7-8 catei de usturoi
  • -2-3 legaturi de coriandru(aici 1 legaturae mare)
  • -1 lamiie
  • -200 g de frisca lichida sau cooking creme
  • -cca1/4 lingurita de amidon

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicios...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Pastrav la cuptor