autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu peste

PESTE RASOL

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
In general rasolul se face din peste cu carnea alba(salau,cod,biban),dar eu am incercat,am improvizat si cu alte sortimente de peste si a fost in regula.Aveti curaj si imaginatie puteti face orice...., - de aceasta data am folosit 2 buc. salau, - morcov, alb,piper rasnit,piper boabe,boabe coriandru,foi de dafin,patrunjel verde, Optional, se pot adauga si cateva felii de sfecla rosie si se poate servi cu maioneza deasupra.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

32 voturi

Mod de preparare

Pestele intreg se curata,se spala si se taie bucati potrivite.Daca folositi file de peste,doar il spalati.
Pestele si zarzavatul se poate fierbe in apa sau la aburi.
In apa in care au fiert zarzavaturile punem, sare,condimente ,foi de dafin si vin, adaugam bucatile de peste sau file-urile de peste si lasam sa fiarba pana se patrunde(atentie pestele fierbe foarte repede).Asezam pestele pe un platou impreuna cu zarzavaturile taiate rondele,fasii sau cum va place dvs.Se adauga deasupra putin din zeama in care au fiert,patrunjelul tocat marunt si se orneaza cu felii de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "PESTE RASOL" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pește rasol

Pește rasol

Curățăm legumele. Cartofii se pun separat la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru 15

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Peste sarat si uscat rasol cu legume la cuptor

Peste sarat si uscat rasol cu legume la cuptor

Pestele se tine in apa la desarat de la 2 ore pana la o noapte intreaga , in functie de cat de sarat

11 voturi    8 comentarii
4h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Va multumesc tuturor pentru aprecieri...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Multumesc mult..

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Sanatos si gustos

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Foarte bun, desigur si sanatos.

    • maria mihalache , 26 ianuarie 2010

      Ador pestele sub orice forma.................bun,bun.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      Sanatos si gustos. Cred ca e bun.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 martie 2009

      Bun sigur!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

32 voturi

Ingrediente

  • In general rasolul se face din peste cu carnea alba(salau,cod,biban),dar eu am incercat,am improvizat si cu alte sortimente de peste si a fost in regula.Aveti curaj si imaginatie puteti face orice....
  • - de aceasta data am folosit 2 buc. salau
  • - morcov, alb,piper rasnit,piper boabe,boabe coriandru,foi de dafin,patrunjel verde
  • Optional
  • se pot adauga si cateva felii de sfecla rosie si se poate servi cu maioneza deasupra.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc tuturor pentru aprecieri...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Mici picanti de peste