autor:

alina

» » Conserve si muraturi

peste sarat (ansoa)

Autor: alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Ingrediente
1kg de peste proaspat(hamzii), 500g sare mare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Preparare: Eliminam capul pestelui si il spalam in apa sarata. Luam o cutie cu capac si asezam pestele, intai un strat de sare, apoi de peste si tot asa pana cand terminam pestele. Ultimul strat trebuie sa fie de sare. Inchidem cutia si o asezam intr-un loc racoros si intunecat. Lasam pentru 3 luni.
Dupa 3 luni luam pestele si scoatem fileuri, il spalam cu putina apa si il asezam intr-o cutie cu ulei de floarea soarelui, ustroi tocat marunt si patrunjel.... Trebuie sa astepti putin dar rezultatul este foarte bun...il poti manca simplu cu paine sau sa faci diferite gustari....
Preparare: Eliminam capul pestelui si il spalam in apa sarata. Luam o cutie cu capac si asezam pestele, intai un strat de sare, apoi de peste si tot a
Daca ti-a placut reteta noastra "peste sarat (ansoa)" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi
Zacuscă gustoasă

Zacuscă gustoasă

Vinetele se coc, se curăţă, se scurg, se toacă mărunt, se pun deoparte. Gogoşarii şi ardeii

12 voturi    12 comentarii
4h 30 min
Conserve si muraturi
Cei mai buni ardei capia pentru iarnă

Cei mai buni ardei capia pentru iarnă

Ardeii capia se coc mai drevreme şi se curăţă de coajă, dar se lasă întregi. Se cântăresc

62 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • 1kg de peste proaspat(hamzii)
  • 500g sare mare

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Penne gratinate

Penne gratinate

Preparare: fierbem pastele in apa sarata. Cand sunt fierte pe jumatate adaugam si cartofii si dovlecelul

20 voturi    4 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Painici umplute

Painici umplute

Intr-un castron facem aluatul din faina, drojdie, sare si apa si il lasam sa creasca  2 ore. Cand

64 voturi    21 comentarii
2h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Tort de mere

Tort de mere

Curatam merele si le taiem felii subtiri. Amestecam untul cu zaharul pana cand devine cremos, adaugam

218 voturi    35 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Se spala ardeii si se curata de codita si de seminte si se taie cubulete la cutit. Se face un sirop din otet fiert peste care se aduga

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de dovlecei

Zacusca de dovlecei

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi