autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu peste

Peste sarat si uscat rasol cu legume la cuptor

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 noiembrie 2010

Ingrediente
10 buc. caras uscat si sarat, 2 mere, 2 buc. morcov, 4 cartofi potriviti, 2 lamai, o legatura patrunjel, o capatana mai mare de usturoi sau dupa gust, cateva buchetele de conopida ( Eu am avut conopida gata fiarta), 100 ml vin alb, ulei de masline, piper, dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 4h

11 voturi

Mod de preparare

Pestele se tine in apa la desarat de la 2 ore pana la o noapte intreaga , in functie de cat de sarat este pestele,dar mai ales in functie de cat de sarat va place sa mancati.
Eu am tinut carasul la desarat cca 3 ore.
Dupa ce se scoate de la desarat,se spala si se lasa la scurs,la zvantat intr-o strecuratoare.
Separat se curata conopida si se desface in buchetele mici .Cartofii si morcovii se spala,se taie rondele si se fierb impreuna cu conopida in 100 ml vin si apa in care se adauga un varf de lingurita de sare.Eu am avut in frigider conopida gata fiarta si a fost astfel binevenita.
Merele se curata de coaja,se scot cotoarele si semintele si se taie rondele. Patrunjelul se spala si se toaca marunt.Usturoiul se curata si se taie felii.Lamaia se spala si se taie rondele.
Legumele fierte se lasa la scurs si la racit ,iar pestii se aseaza individual pe bucati de folie de aluminiu unse in prealabil foarte bine cu ulei .
Pe fiecare bucata de peste se aseaza o rondea de mar,felii de cartof, felii de morcov,o rondea de lamaie, buchetele de conopida ,felii de usturoi.
Se condimenteaza dupa gust,se presara patrunjel tocat,se stropeste cu ulei ,se impacheteaza ca un plic si se aseaza in tava. Cu fiecare pestisor se procedeaza la fel si se introduc la cuptor pentru 20-25 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste sarat si uscat rasol cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Crap prajit

Crap prajit

Bucatile de crap se spala, se dau cu sare si se lasa sa stea o ora la frigider.Se zvanta cu un servet

4 voturi    19 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
File de peste cu orez orez american(specific arab)

File de peste cu orez orez american(specific arab)

Se pune pe foc o cratita cu ulei de masline(cele 7 linguri);cind e fierbinte,se pune ceapa verde(taiata

3 voturi    14 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Multumesc mult...Pofta buna si sper sa iti placa...

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Dupa ce ti-am citit reteta, as face 2 lucruri : 1) As incerca si eu sa o prepar, 2) as manca cu mare pofta.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2010

    Multumesc mult...

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2010

      Imi place !!! E tare fain !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2010

      Va multumesc mult...Se poate usca acasa pestele... http://www.gustos.ro/retete-culinare/mancaruri-cu-peste/peste-sarat-si-uscat.html

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2010

      Dar noi de unde să luam peste sărat! Dă-mi si mie o portie din mâncarea ta!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2010

      Foarte aromat si apetisant!*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2010

      Bine mai arata ,cred ca este o bunatate !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

11 voturi

Ingrediente

  • 10 buc. caras uscat si sarat
  • 2 mere
  • 2 buc. morcov
  • 4 cartofi potriviti
  • 2 lamai
  • o legatura patrunjel
  • o capatana mai mare de usturoi sau dupa gust
  • cateva buchetele de conopida ( Eu am avut conopida gata fiarta)
  • 100 ml vin alb
  • ulei de masline
  • piper, dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...Pofta buna si sper sa iti placa...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Crap la cuptor pe pat de cartofi