autor:

kok miori

» » Mancaruri cu peste

Peste somon in sos de rosii

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Ingrediente
6 felii de peste somon curatate si spalate., 1kg de rosii taiate cuburi sau o cutie de 850 gr de rosii cuburi., 3-4 catei de usturoi, frunze de busuioc, ulei de masline, putin unt, o tava sau un pyrex care merge la cuptor.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

8 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie de teflon se pune untul si putin ulei de masline si se lasa sa se incinga.(se pune ulei ca untul sa nu se arda pina se topeste).Se pun feliile de peste cu pielea in jos in tigaie astfel carnea pestelui nu se prinde.Se prajesc 2-3 minute numai pe partea cu piele.Este bine de sarat putin pestele si de piperat si desemeni de pus o frunza de busuioc pe fiecare felie.
Se ia pestele de pe foc si se transfera in vasul de pairex.Este bine de incalzit cuptorul la 180 de grade.In alta tigaie se pun 3-4 linguri de ulei de masline si se pune usturoiul zdrobit ptr un minut si se adauga rosiile taiate cuburi se amesteca se adauga o lingurita de zahar ,sare si piper la gust si se lasa citeva minute sa fiarba dupa care se toarna peste peste se mai adauga citeva frunze de busuioc si se da la cuptorul incins ptr 8-10 minute nu mai mult.Se poate servi indata sau caldut cu piine proaspata sau bagheta este delicios si carnea pestelui nu este uscata.













9
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste somon in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de peste cu spanac

File de peste cu spanac

Condimentam pestele cu sare si piper si il dam prin pesmet. Prajim pe ambele parti in putin ulei

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Orez cu peste pane

Orez cu peste pane

Orezul l-am preparat astfel: -am curatat legumele, le-am taiat apoi le-am calit putin cu ulei peste

18 voturi    4 comentarii
3h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

    O reteta super.Felicitari !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

    Delicioasa! Imi place foarte mult gustul busuiocului asociat cu peste si rosii.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Imi place pestele foarte mult,iar reteta ta este tare gustoasa...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

      Este un deliciu

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

      Foarte bun pestele si eu fac la cuptor dar alta reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

8 voturi

Ingrediente

  • 6 felii de peste somon curatate si spalate.
  • 1kg de rosii taiate cuburi sau o cutie de 850 gr de rosii cuburi.
  • 3-4 catei de usturoi
  • frunze de busuioc
  • ulei de masline
  • putin unt
  • o tava sau un pyrex care merge la cuptor.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O reteta super.Felicitari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Sardina prajita, cu mamaliga si mujdei