autor:

valentina ionita

» » , Aperitive, Conserve si muraturi

Peste (stavrizi) la borcan

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
La timpul de preparare am trecut cumulate, pregatirea, perioada de pastrare in marinata la rece, fierberea, perioada de racire., , 3 kg stavrizi, , Marinata:, 500 ml otet din vin, 500 ml apa, cateva linguri de sare mare, (daca este nevoie mai adaugati apa si otet pana se acopera pestele in vasul respectiv), piper boabe, foi de dafin, boabe coriandru, , In fiecare borcan se va mai adauga cate 1-2 foi de dafin, cateva boabe de piper si cateva boabe de coriandru., , Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de preferintele fiecaruia., , Se poate prepara din orice peste de mare sau oceanic, dar timpul de fierbere creste sau se micsoreaza in functie de marimea pestelui.

Dificultate: Redusa Timp: 40h

99 voturi

Mod de preparare

Stavrizii se curata, se taie cozile, capetele, se spala si se pun intr-un vas in care se toarna marinata. Se pastreaza in frigider 24 de ore, apoi se scot pestii si se aseaza in borcane cu piper, coriandru, foi de dafin.
In borcane se toarna marinata, iar de 2-3 degete ulei,dupa care se leaga sau se capseaza borcanele foarte bine.
Borcanele se invelesc in hartie si se fierb in bain marie cca 2 h si 30 min, iar dupa fierbere se tin in apa in care au fiert pana a doua zi.
Cine doreste poate introduce a doua zi borcanele si la cuptor cat sa prinda o crusta deasupra.
Este un aperitiv deosebit si se pastreaza foarte bine. Se poate servi cu ceapa rosie, masline.
La fel se poate prepara orice peste de mare sau oceanic, dar timpul de fierbere creste sau se micsoreaza in functie de marimea pestelui.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste (stavrizi) la borcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Visine pentru prajituri

Visine pentru prajituri

Dupa ce au fost scosi samburii de la visine,se adauga zaharul si aspirina maruntita bine,chiar pisata

1 vot    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Zacusca

Zacusca

Vinetele,gogosarii si ardeiul capia le-am copt si curatat si le-am lasat la scurs. Ceapa curatata

3 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alina , 19 septembrie 2017

    Am facut si eu azi. Cand se poate consuma?

  • Fara foto

    Claudiu , 02 septembrie 2017

    Scuze, dar de trebuie fiert asa de mult un peste? 30 minute nu ar fi suficient, totusi?

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2013

    Pestele fierbe exact cat trebuie si este delicios...Vi-l recomand cu drag...Chiar acum doua zile am pus 6 borcane ...

    • Fara foto

      Dar asa pestele nu rămâne crud? , 20 septembrie 2013

      Dar asa pestele nu rămâne crud?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

      Va multumesc mult...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

      O bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

      O bunatate !

    • Fara foto

      natalia , 01 mai 2010

      de cand caut aceasta reteta! Multumesc! e excelenta!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Cred ca am sa incerc si eu reteta.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Foarte buna reteta,felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Multumesc mult pentru aprecierile,sfaturile si comentariile postate...

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Am pus si eu... Merge si cu peste autohton mai marunt. Trebuie sa ai rabdare la curatat...dar nu regreti cand il servesti in farfurie!!! BRAVO!!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 29 august 2009

      Bun, bun...! Intr-ucat am acasa un pescar...salvez reteta ! Multumesc frumos !!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Multumim. Buna ideea.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40h

99 voturi

Ingrediente

  • La timpul de preparare am trecut cumulate
  • pregatirea
  • perioada de pastrare in marinata la rece
  • fierberea
  • perioada de racire.
  • 3 kg stavrizi
  • Marinata:
  • 500 ml otet din vin
  • 500 ml apa
  • cateva linguri de sare mare
  • (daca este nevoie mai adaugati apa si otet pana se acopera pestele in vasul respectiv)
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • boabe coriandru
  • In fiecare borcan se va mai adauga cate 1-2 foi de dafin
  • cateva boabe de piper si cateva boabe de coriandru.
  • Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de preferintele fiecaruia.
  • Se poate prepara din orice peste de mare sau oceanic
  • dar timpul de fierbere creste sau se micsoreaza in functie de marimea pestelui.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

Alina

Am facut si eu azi. Cand se poate consuma?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Conserva de ardei capia pentru iarna