Peste (stavrizi) la borcan

Timp pregatire
2400 minute
Complexitate
redusa
Peste (stavrizi) la borcan

Ingrediente

  • La timpul de preparare am trecut cumulate, pregatirea, perioada de pastrare in marinata la rece, fierberea, perioada de racire.
  • 3 kg stavrizi
  • Marinata:
  • 500 ml otet din vin
  • 500 ml apa
  • cateva linguri de sare mare
  • (daca este nevoie mai adaugati apa si otet pana se acopera pestele in vasul respectiv)
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • boabe coriandru
  • In fiecare borcan se va mai adauga cate 1-2 foi de dafin, cateva boabe de piper si cateva boabe de coriandru.
  • Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de preferintele fiecaruia.
  • Se poate prepara din orice peste de mare sau oceanic, dar timpul de fierbere creste sau se micsoreaza in functie de marimea pestelui.

Mod de preparare

Stavrizii se curata, se taie cozile, capetele, se spala si se pun intr-un vas in care se toarna marinata. Se pastreaza in frigider 24 de ore, apoi se scot pestii si se aseaza in borcane cu piper, coriandru, foi de dafin.

In borcane se toarna marinata, iar de 2-3 degete ulei,dupa care se leaga sau se capseaza borcanele foarte bine.

Borcanele se invelesc in hartie si se fierb in bain marie cca 2 h si 30 min, iar dupa fierbere se tin in apa in care au fiert pana a doua zi.

Cine doreste poate introduce a doua zi borcanele si la cuptor cat sa prinda o crusta deasupra.

Este un aperitiv deosebit si se pastreaza foarte bine. Se poate servi cu ceapa rosie, masline.

La fel se poate prepara orice peste de mare sau oceanic, dar timpul de fierbere creste sau se micsoreaza in functie de marimea pestelui.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise