Peste umplut cu varza-specialitate dobrogeana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Peste umplut cu varza-specialitate dobrogeana

Ingrediente

  • Se foloseste de regula crap sau caras
  • Eu am folosit 6 buc.caras mai mare
  • varza dulce sau murata;am folosit o varzica prospata de cca 800 g
  • 2 rosii,o lingura bulion sau dupa gust
  • 2 buc. de ceapa uscata ; se poate folosi si ceapa verde
  • o legatura marar
  • 2 buc. de ardei gras,capia sau gogosar
  • sare,piper,cimbru,piper boabe,boabe de coriandru,3-4 foi de dafin
  • suc de rosii dupa gust
  • 100 ml vin alb

Mod de preparare

Se prepara in prealabil varza calita, in cel mai simplu mod: varza proaspata sau murata se toaca marunt si se caleste impreuna cu rosiile tocate,bulion,ceapa taiata pestisori sau tocata marunt si ardeiul tocat marunt. La sfarsit se adauga mararul tocat,se sareaza si se condimenteaza dupa gust. Aceasta este folosita la umplutul pestilor(cruzi sau dati la sarat). Dupa ce au fost umpluti pestii,se prind cu cate o scobitoare si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei,se adauga piper boabe, boabe de coriandru,foi de dafin si se dau la cuptor pentru cca 15-20 de minute,dupa care se scoate tava din cuptor,se toarna suc de rosii dupa gust si vinul si se reintroduce la cuptor pana se rumenesc frumos pestisorii ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise