Reteta postata pe: 03 februarie 2010
Ingrediente
Se foloseste de regula crap sau caras, Eu am folosit 6 buc.caras mai mare, varza dulce sau murataam folosit o varzica prospata de cca 800 g, 2 rosii,o lingura bulion sau dupa gust, 2 buc. de ceapa uscata se poate folosi si ceapa verde, o legatura marar, 2 buc. de ardei gras,capia sau gogosar, sare,piper,cimbru,piper boabe,boabe de coriandru,3-4 foi de dafin, suc de rosii dupa gust, 100 ml vin alb
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Se prepara in prealabil varza calita, in cel mai simplu mod: varza proaspata sau murata se toaca marunt si se caleste impreuna cu rosiile tocate,bulion,ceapa taiata pestisori sau tocata marunt si ardeiul tocat marunt. La sfarsit se adauga mararul tocat,se sareaza si se condimenteaza dupa gust. Aceasta este folosita la umplutul pestilor(cruzi sau dati la sarat). Dupa ce au fost umpluti pestii,se prind cu cate o scobitoare si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei,se adauga piper boabe, boabe de coriandru,foi de dafin si se dau la cuptor pentru cca 15-20 de minute,dupa care se scoate tava din cuptor,se toarna suc de rosii dupa gust si vinul si se reintroduce la cuptor pana se rumenesc frumos pestisorii ...
tatiana (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011
E si un picutz de arta in ce pregatesti tu.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011
Multumesc mult...
constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011
Idei de nota 10 cu felicitari !
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011
Ce bun, ce frumos!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 mai 2010
Incercati si n-o sa va para rau...
mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010
Nici nu am mancat,nici nu am mai auzit de asa specialitate...dar sigur este grozava.Felicitari!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 mai 2010
Va multumesc mult...O sa va placa cu siguranta...
marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 14 mai 2010
valentina,cred ca e o bunatate ....nu am mai mincat asa ceva ; felicitari
valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 mai 2010
Multumesc...
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 mai 2010
O bunatate!am avut o prietena aici din Dobrogea,dar s-a intors in tara.....la ea acasa am avut ocazia sa cinez,tot felul de specialitati din peste! Ce pofta mi-ai facut!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 mai 2010
Va multumesc mult...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010
E foarte interesant, imi place ca gatesti pestele in fel de feluri, se vede ca stai in zona bogata in peste. Acestia arata intrun mare fel, felicitari!
Estera Flori (Chef de cuisine) , 08 mai 2010
sunt foarte curioasa cum o sa imi reuseasca.
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 mai 2010
Foarte interesanta reteta.Cate arome!!!!!!!!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010
O sa va placa cu siguranta...
constanta proca (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010
Cred ca este o bunatate ,sigur voi pregati si eu asa ceva.
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010
In momentul de fata salivez dupa asa ceva.