autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu peste

Peste umplut cu varza-specialitate dobrogeana

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Ingrediente
Se foloseste de regula crap sau caras, Eu am folosit 6 buc.caras mai mare, varza dulce sau murataam folosit o varzica prospata de cca 800 g, 2 rosii,o lingura bulion sau dupa gust, 2 buc. de ceapa uscata se poate folosi si ceapa verde, o legatura marar, 2 buc. de ardei gras,capia sau gogosar, sare, boabe,boabe de coriandru,3-4 foi de dafin, suc de rosii dupa gust, 100 ml vin alb

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se prepara in prealabil varza calita, in cel mai simplu mod: varza proaspata sau murata se toaca marunt si se caleste impreuna cu rosiile tocate,bulion,ceapa taiata pestisori sau tocata marunt si ardeiul tocat marunt. La sfarsit se adauga mararul tocat,se sareaza si se condimenteaza dupa gust. Aceasta este folosita la umplutul pestilor(cruzi sau dati la sarat). Dupa ce au fost umpluti pestii,se prind cu cate o scobitoare si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei,se adauga piper boabe, boabe de coriandru,foi de dafin si se dau la cuptor pentru cca 15-20 de minute,dupa care se scoate tava din cuptor,se toarna suc de rosii dupa gust si vinul si se reintroduce la cuptor pana se rumenesc frumos pestisorii ...
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste umplut cu varza-specialitate dobrogeana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de macrou la cuptor

File de macrou la cuptor

Se preincalzeste cuptorul. Se spala si se curata pestele, se taie file. Se unge fiecare bucata

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Crap la gratar cu mujdei de usturoi

Crap la gratar cu mujdei de usturoi

Se curata crapul de solzi si se eviscereaza, se spala bine, se taie in bucati potrivite. Intr-un

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

    Multumesc mult...Sper sa-ti placa...

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 17 iulie 2011

    Foarte bun pestele si aspectos dar cel mai mult imi place umplutura-voi incerca si eu.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Multumesc mult...

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      E si un picutz de arta in ce pregatesti tu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

      Multumesc mult...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Idei de nota 10 cu felicitari !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Ce bun, ce frumos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Incercati si n-o sa va para rau...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Nici nu am mancat,nici nu am mai auzit de asa specialitate...dar sigur este grozava.Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Va multumesc mult...O sa va placa cu siguranta...

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      valentina,cred ca e o bunatate ....nu am mai mincat asa ceva ; felicitari

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Multumesc...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      O bunatate!am avut o prietena aici din Dobrogea,dar s-a intors in tara.....la ea acasa am avut ocazia sa cinez,tot felul de specialitati din peste! Ce pofta mi-ai facut!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Va multumesc mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      E foarte interesant, imi place ca gatesti pestele in fel de feluri, se vede ca stai in zona bogata in peste. Acestia arata intrun mare fel, felicitari!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      sunt foarte curioasa cum o sa imi reuseasca.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Foarte interesanta reteta.Cate arome!!!!!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      O sa va placa cu siguranta...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Cred ca este o bunatate ,sigur voi pregati si eu asa ceva.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

      In momentul de fata salivez dupa asa ceva.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Se foloseste de regula crap sau caras
  • Eu am folosit 6 buc.caras mai mare
  • varza dulce sau murataam folosit o varzica prospata de cca 800 g
  • 2 rosii,o lingura bulion sau dupa gust
  • 2 buc. de ceapa uscata se poate folosi si ceapa verde
  • o legatura marar
  • 2 buc. de ardei gras,capia sau gogosar
  • sare, boabe,boabe de coriandru,3-4 foi de dafin
  • suc de rosii dupa gust
  • 100 ml vin alb

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...Sper sa-ti placa...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
baby hering cu lamaie