autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu peste

Peste umplut cu varza-specialitate dobrogeana

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Ingrediente
Se foloseste de regula crap sau caras, Eu am folosit 6 buc.caras mai mare, varza dulce sau murataam folosit o varzica prospata de cca 800 g, 2 rosii,o lingura bulion sau dupa gust, 2 buc. de ceapa uscata se poate folosi si ceapa verde, o legatura marar, 2 buc. de ardei gras,capia sau gogosar, sare,piper,cimbru,piper boabe,boabe de coriandru,3-4 foi de dafin, suc de rosii dupa gust, 100 ml vin alb

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se prepara in prealabil varza calita, in cel mai simplu mod: varza proaspata sau murata se toaca marunt si se caleste impreuna cu rosiile tocate,bulion,ceapa taiata pestisori sau tocata marunt si ardeiul tocat marunt. La sfarsit se adauga mararul tocat,se sareaza si se condimenteaza dupa gust. Aceasta este folosita la umplutul pestilor(cruzi sau dati la sarat). Dupa ce au fost umpluti pestii,se prind cu cate o scobitoare si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei,se adauga piper boabe, boabe de coriandru,foi de dafin si se dau la cuptor pentru cca 15-20 de minute,dupa care se scoate tava din cuptor,se toarna suc de rosii dupa gust si vinul si se reintroduce la cuptor pana se rumenesc frumos pestisorii ...
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste umplut cu varza-specialitate dobrogeana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

    Multumesc mult...Sper sa-ti placa...

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 17 iulie 2011

    Foarte bun pestele si aspectos dar cel mai mult imi place umplutura-voi incerca si eu.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Multumesc mult...

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      E si un picutz de arta in ce pregatesti tu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

      Multumesc mult...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Idei de nota 10 cu felicitari !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Ce bun, ce frumos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Incercati si n-o sa va para rau...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Nici nu am mancat,nici nu am mai auzit de asa specialitate...dar sigur este grozava.Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Va multumesc mult...O sa va placa cu siguranta...

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      valentina,cred ca e o bunatate ....nu am mai mincat asa ceva ; felicitari

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Multumesc...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      O bunatate!am avut o prietena aici din Dobrogea,dar s-a intors in tara.....la ea acasa am avut ocazia sa cinez,tot felul de specialitati din peste! Ce pofta mi-ai facut!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Va multumesc mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      E foarte interesant, imi place ca gatesti pestele in fel de feluri, se vede ca stai in zona bogata in peste. Acestia arata intrun mare fel, felicitari!

    • Estera Flori (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      sunt foarte curioasa cum o sa imi reuseasca.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Foarte interesanta reteta.Cate arome!!!!!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      O sa va placa cu siguranta...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Cred ca este o bunatate ,sigur voi pregati si eu asa ceva.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

      In momentul de fata salivez dupa asa ceva.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Se foloseste de regula crap sau caras
  • Eu am folosit 6 buc.caras mai mare
  • varza dulce sau murataam folosit o varzica prospata de cca 800 g
  • 2 rosii,o lingura bulion sau dupa gust
  • 2 buc. de ceapa uscata se poate folosi si ceapa verde
  • o legatura marar
  • 2 buc. de ardei gras,capia sau gogosar
  • sare,piper,cimbru,piper boabe,boabe de coriandru,3-4 foi de dafin
  • suc de rosii dupa gust
  • 100 ml vin alb

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...Sper sa-ti placa...

Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor