autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Mancaruri cu peste

Peste umplut

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 mai 2009

Ingrediente
un peste de 1 kg, intreg, curatat, 4 cepe mari taiate pestisori, 1 kg rosii curatate si date la mixer, 1 legatura mare patrunjel tocat, 1 pahar ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste uleiul, se adauga ceapa si se inabuse bine pina devine sticloasa, se pun rosiile si se mai fierbe, se adauga patrunjelul, sarea si piperul si se fierbe pina are aspectul unui sos mai gros. Se unge un vas termorezistent cu ulei, se pune un polonic de sos si deasupra pestele care se umple cu sos in burta si in bronhii, cu ce ramine se acopera pestele, se da la cuptor cam 35-40 min la foc mic sa nu se arda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste umplut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste umplut cu creveti

Peste umplut cu creveti

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Fa o taietura pe o parte o pestelui pornind de la cap si mergand pana

2 voturi    4 comentarii
1h
Salate cu peste
Peste umplut cu varza-specialitate dobrogeana

Peste umplut cu varza-specialitate dobrogeana

Se prepara in prealabil varza calita, in cel mai simplu mod: varza proaspata sau murata se toaca

11 voturi    20 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 20 mai 2009

    Pariem ca sta? Eu zic sa incercati mai intii. Este o reteta foarte veche din cartea de bucate a bunicii pe care am facut-o de multe ori - acolo chiar e denumita "plachie de peste". Pofta buna...

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 13 mai 2009

    Poate, dar chiar vrei sa cred reteta aceasta? Voi trimite ...azi la obor pe cineva sa-mi cumpere un peste cantarind cat ai scris (restul este) si incerc reteta, bine? Sa vad si eu cum sta sosul in burta pestelui, burta fiind spintecata!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • un peste de 1 kg
  • intreg
  • curatat
  • 4 cepe mari taiate pestisori
  • 1 kg rosii curatate si date la mixer
  • 1 legatura mare patrunjel tocat
  • 1 pahar ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

Pariem ca sta? Eu zic sa incercati mai intii. Este o reteta foarte veche din cartea de bucate a bunicii pe care am facut-o de multe ori - acolo chiar e denumita "plachie de peste". Pofta buna...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Pastrav somonat cu sos exotic picant