autor:

Manolovici Eugen

» » Mancaruri cu peste

Pesti prajiti, cu sos de bulion

Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 mai 2010

Ingrediente
2 kg carasi, 250 g faina de grau, 150 g faina de malai, 1 morcov, 2 cepe, 3 linguri bulion, 50 g margarina, patrunjel verde, sare, piper, boia, 1 pahar de ulei,

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Curatam pestii de solzi si maruntaie, ii decapitam si ii spalam bine, bine. Din capetele curatate de branhii si de osul amar si spalate bine, facem o zeama de peste prin fierbere in apa cu sare . Presam pestii, pe toate partile intr-un amestec obtinut din faina de grau, cea de malai sare, piper si boia si ii prajim in ulei, rumenindu-i elegant pe toate partile . Pentru prepararea sosului, calim in margarina, ceapa si morcovul , taiate marunt. Adaugam zeama de peste si inabusim legumele frumos. Punem 2 linguri de faina, amestecand sa nu se faca cocoloase, apoi bulionul, continuam fierberea, subtiem cu zeama de peste, dam gustul dorit cu sare, piper boia, mai lasam cateva clocote si gata. Aranjare : punem 2 pesti in farfuri, alaturi 2-3 liguri de sos, ornat cu patrujel vrde, si o cupa de mamaliga. POFTA BUNA !!!! DICTON GRECESC : La sfaturi toti sant priceputi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pesti prajiti, cu sos de bulion" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Caras in crusta la cuptor

Caras in crusta la cuptor

Se curata, se spala , se lasa la scurs pestele.Se cresteaza , se stropeste cu zeama de lamaie si

10 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Crap la dubletta

Crap la dubletta

- Stropim crapul cu un dressing obtinut din zeama de lamaie si condimente (curatat si spalat bine

10 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 kg carasi
  • 250 g faina de grau
  • 150 g faina de malai
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 3 linguri bulion
  • 50 g margarina
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 pahar de ulei,

Raporteaza reteta

Retete
de Manolovici Eugen
Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Se bat 4 oua crude , cu zaharul , un picut de sare si iaurtul, adaugate pe rand. Punem , peste,

8 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Se bat bine pulpele se portioneaza corespunzator aplicatiilor noastre pentru formele frumoase, se

6 voturi    7 comentarii
20 min
Fripturi
Chec, de la  Ancuta

Chec, de la Ancuta

Separam albusurile de galbenusuri. Frecam albusurile cu zaharul adaugat treptat pana obtinem o spuma.,

3 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tocanita de mazare noua si cod Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

2 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
File de Salau cu crusta de piure picant