Pestisori marinati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 5 kg pestisori de apa dulce sau sarata;
  • - 2 l otet din vin;
  • - 2 l apa;
  • - 400 g sare;
  • - 1 l ulei;
  • - dafin;
  • - piper boabe;

Mod de preparare

1. Se curata pestisorii de intestine, solzi si se taie si capetele daca vreti;

2. Se spala in multa apa si se lasa sa se scurga;

3. Se pregateste o saramura din 2 l apa si 400 g sare, se introduc pestisorii si se lasa cel putin 24 ore;

4. Dupa 24 ore se scot , se spala iarasi, se scurg , se aseaza in vas si se toarna peste ei otetul; se mai lasa si aici cel mult 24 ore in functie de cat de acri doriti sa fie;

5. Se scot din otet, se aseaza in borcane cu foi de dafin si piper boabe, se inchid ermetic si se pastreaza in camara.

Pofta buna!

Nota: se pot folosi ca atare sau la prepararea salatelor din peste cu legume.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pui cu sparanghel si cartofi

Pui cu sparanghel si cartofi

Pui cu sparanghel si cartofi
Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza

Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza

Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise