autor:

ALINA BANICA

» » , Aperitive, Conserve si muraturi

Pestisori marinati

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 decembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 decembrie 2006

Ingrediente
- 5 kg pestisori de apa dulce sau sarata, - 2 l otet din vin, - 2 l apa, - 400 g sare, - 1 l ulei, - dafin, - piper boabe

Dificultate: Medie Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

1. Se curata pestisorii de intestine, solzi si se taie si capetele daca vreti;
2. Se spala in multa apa si se lasa sa se scurga;
3. Se pregateste o saramura din 2 l apa si 400 g sare, se introduc pestisorii si se lasa cel putin 24 ore;
4. Dupa 24 ore se scot , se spala iarasi, se scurg , se aseaza in vas si se toarna peste ei otetul; se mai lasa si aici cel mult 24 ore in functie de cat de acri doriti sa fie;
5. Se scot din otet, se aseaza in borcane cu foi de dafin si piper boabe, se inchid ermetic si se pastreaza in camara.

Pofta buna!

Nota: se pot folosi ca atare sau la prepararea salatelor din peste cu legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pestisori marinati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Amestec din legume pentru iarna

Amestec din legume pentru iarna

Se spala legumele, se curata apoi se lasa la zvantat cateva ore , puse pe un servet absorbant . Dupa

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gogonele in saramura

Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru

2 voturi    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • - 5 kg pestisori de apa dulce sau sarata
  • - 2 l otet din vin
  • - 2 l apa
  • - 400 g sare
  • - 1 l ulei
  • - dafin
  • - piper boabe

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
marta gabriela abdelhafiz

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

multumesc pentru reteta ;de mult voiam sa o stiu

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosari in sos tomat pentru iarna