autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Petits chinois

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat : 600 grame faina pentru prajituri, 100 grame zahar, 25 grame drojdie proaspata,un plic zahar vanilat, 2 oua, 150 ml lapte, 200 grame unt sau margarina., , Ingrediente pentru crema : 700 ml lapte, 100 grame zahar, 3 galbenusuri de ou, 3 linguri de amidon alimentar, 100 grame stafide, rom sau vanilie in functie de preferinta, eu am pus rom de aceasta data.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru ca nu am gasit nici o reteta care sa imi convina, adica sa imi iasa asa buna cum mancasem eu,prima data cand am ajuns in Franta, am adaptat o reteta si acum sunt pregatita sa v-o impartasesc.
Preparare: intr-un bol mare pregatim aluatul amestecand faina cu o maia facuta din 50 ml de lapte, o lingurita de zahar si drojdia. Dupa ce am lasat 15 minute framantam aluatul amestecand compozitia cu zaharul, ouale intregi, untul , zaharul vanilat si restul de lapte. Daca vi se pare aluatul prea moale puteti sa puneti mai putin lapte, conteaza foarte mult de fiecare tip de faina care difera de la o tara la alta. Trebuie sa avem un aluat moale dar care sa se desprinda de peretii vasului.
Lasam aluatul o ora la dospit, timp in care pregatim crema pentru a avea timp sa se raceasca . Crema o pregatim intr-un bol mare, amestecand galbenusurile de ou cu zaharul si amidonul alimentar, eu il folosesc pe cel de la Maizena se gaseste si in Romania la Cora ( punem trei linguri pline bine ) . Dupa aceea subtiem cu lapte rece , adaugam aroma dorita si punem la foc mic pana incepe sa clocoteasca si sa se ingroase, amestecand mereu. Deindata ce incepe sa se ingroase, o va face brusc, luam vasul de pe foc, mai amestecam putin si adaugam stafidele cand e inca fierbinte . Mai amestecam din timp in timp ca sa se raceasca uniform fara cocoloase. Dupa ce au trecut cele 60 de minute intindem din aluat o foaie de aproximativ 0,5 cm ( pudram si masa si ruloul de intins bine cu faina ) si punem un strat uniform de crema .
Rulam incet si apoi taiem feliute late cam de 1 cm, folosindu-ne de un cutit foarte bine ascutit trecut de fiecare data prin faina, punem feliutele taiate in tava pe o hartie de copt .Se mai lasa 30 de minute la dospit in tava si apoi se coc la 225 grade Celsius timp de 15-20 minute.
Mie mi-au iesit din compozitie 20 de bucati si am pus in trei tavi ca sa nu fie lipite intre ele sa poata creste.Pentru a nu se arde in partea de jos am pus gratarul cu tava la jumatatea cuptorului si pe prima treapta din cuptor tava de aragaz, plina mereu cu apa. Trebuie doar sa rezistam mirosului de vanilie si prajitura 20 de minute si apoi avem rezultatul, va doresc pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Petits chinois" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Inel cu nutella

Inel cu nutella

Se dizolva drojdia cu putin zahar si putina apa calda iar dupa ce a dospit cateva minute se rastoarna

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt

Foile de placinte se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Batem albusurile spuma, adaugam

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat : 600 grame faina pentru prajituri
  • 100 grame zahar
  • 25 grame drojdie proaspata,un plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 200 grame unt sau margarina.
  • Ingrediente pentru crema : 700 ml lapte
  • 100 grame zahar
  • 3 galbenusuri de ou
  • 3 linguri de amidon alimentar
  • 100 grame stafide
  • rom sau vanilie in functie de preferinta
  • eu am pus rom de aceasta data.

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Turtă cu mere glasate
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania