autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

PI.ACINT A CU MASLINE

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
1 kg faina aIba, 1 kg faina de porumb, 1 ceasca masline, taiate subtire, 1 ceasca rosii, uscate si tocate fin, 1 lingurita cimbru uscat, 1/2 ceasca oregano uscat, tocat fin, ? lingurita zahar, 1 lingura patrunjel verde, 1 lingurita sare, 3 oua, 1 ceasca ulei de masline, 2 cesti zeama de portocale, 3 pliculete praf de copt, seminte de susan

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Intr-un castron mare se amesteca uleiul de masline, zeama de portocale, plantele aromatice, sarea, piperul si zaharul. Se amesteca bine totul.
2. Se amesteca faina cu praful de copt si se rastoarna incet in castron, continuând amestecarea cu cealalta mâna. Maslinele si rosiile se dau prin faina si se adauga ?n amestec. Se pune si restul de faina pâna se obtine o coca tare si omogena (nu prea tare, ci asemanatoare aluatului de chec).
3. Se unge o tava destul de adânca si se tapeteaza fundul cu faina de porumb (malai); se toarna aluatul si se presara deasupra seminte de susan. Se coace 1 ora la 180grade C. Se taie când s-a racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "PI.ACINT A CU MASLINE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Piine impletita

Piine impletita

Se face o \"maia\" dintoata drojdia,1,5 lingurita zahar(din cele 5),100 g faina si cam 150-200 ml

10 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Fougasse cu ceapa rosie, rosii cherry si seminte

Fougasse cu ceapa rosie, rosii cherry si seminte

1. In apa calduta se dizolva sarea, zaharul si drojdia, se adauga si uleiul de masline apoi acest

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina aIba
  • 1 kg faina de porumb
  • 1 ceasca masline
  • taiate subtire
  • 1 ceasca rosii
  • uscate si tocate fin
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 ceasca oregano uscat
  • tocat fin
  • ? lingurita zahar
  • 1 lingura patrunjel verde
  • 1 lingurita sare
  • 3 oua
  • 1 ceasca ulei de masline
  • 2 cesti zeama de portocale
  • 3 pliculete praf de copt
  • seminte de susan

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Inima de foitaj cu crema