autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Conserve si muraturi

Picarela

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 decembrie 2009

Ingrediente
3 kg de roşii, 250 g de ardei iute, 250 g de usturoi, 500 g de ardei kapia, 500 g de gogosari, 1 lingura de sare, 1 lingura de zahar, 1 lingura de oţet, 7 aspirine la litru de compoziţie

Dificultate: Redusa Timp: 2h

19 voturi

Mod de preparare

Se dau prin maşina de tocat sau blender legumele şi se amestecă restul de ingrediente.Usturoiul se pune cu apa rece la înmuiat că se curăţă mai uşor. Ardeiul iute trebuie tratat cu mănuşi "la propriu", că arde!
Se socotesc 7 aspirine la un litru de compoziţie rezultată care se zdrobesc si se amestecă bine cu sosul.
Se pune în sticluţe de suc sau in borcane mici, curate si uscate.
Nu necesită sterilizare.
Este bun la peştele prăjit şi la orice carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Picarela" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
peste sarat (ansoa)

peste sarat (ansoa)

Preparare: Eliminam capul pestelui si il spalam in apa sarata. Luam o cutie cu capac si asezam pestele,

17 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
SUC DE ROSII DIETETIC

SUC DE ROSII DIETETIC

Se aleg rosii coapte,se spala in mai multe ape,se curata de codite,se indeparteaza partile verzi

20 voturi    14 comentarii
1h 40 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adelina Damian-Fekete , 10 septembrie 2013

    Mulţumesc, o folosesc des la peşte prăjit.

  • Fara foto

    Boitos Leontina , 09 septembrie 2013

    Este super , am incercat, deosebit de gustos.

  • Fara foto

    leontina , 09 septembrie 2013

    Este super , am incercat, deosebit de gustos

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2011

      mhmhmhmh... delicios :) De la mine primesti 5 stelutze... Merci pentru retzeta!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2011

      Gospodina de 5*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2010

      Merita incercata !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

19 voturi

Ingrediente

  • 3 kg de roşii
  • 250 g de ardei iute
  • 250 g de usturoi
  • 500 g de ardei kapia
  • 500 g de gogosari
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura de oţet
  • 7 aspirine la litru de compoziţie

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

91 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

leontina

Este super , am incercat, deosebit de gustos

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata din flori de salcam