autor:

Doina  Varga

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Piccata cu piept de pui

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
1 piept de pui dezosat (500-600 g), 7-8 catei de usturoi, 3 linguri ulei de masline, 1 lingurita mustar, 1 peperoni proaspat sau in otet, condimente: cimbru, piper, boia, 1/2 lingurita concentrat ciuperci/pui, 1/2 lingurita ghimbir ras, sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

30 voturi

Mod de preparare

Feliati pieptul de pui transversal in fasii subtiri de 3-4 mm si puneti-le la calit in uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta impreuna cu usturoiul curatat si tocat.
Lasati la foc mic 3-4 minute pana ce bucatile de piept de pui se albesc pe o parte, apoi intoarceti-le pe cealalta parte.
Adaugati 150 ml apa clocotita, mustarul, ghimbirul, restul condimentelor, feliute de peperoni si dregeti gustul de sare si piper. Lasati sa fiarba la foc mic cu capac pana scade aproape de tot zeama (inca 10-15 minute).
Se serveste ca atare cald, cu diferite salate sau cu mamaliguta. Se poate servi cu garnituri de legume gratinate, cartofi, sos de usturoi, etc. dupa preferinta.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piccata cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii

  • ValerieM

    ValerieM (Chef de cuisine) , 02 iunie 2011

    Cu toate ca nu am avut peperoni am folosit un jalapeno si a iesit foarte buna, picanta si rapida. Cu siguranta o voi repeta!

  • ValerieM

    ValerieM (Chef de cuisine) , 02 iunie 2011

    Cu toate ca nu am avut peperoni am folosit un jalapeno si a iesit foarte buna, picanta si rapida. Cu siguranta o voi repeta!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Super! Am sa o incerc neaparat. Mihaela

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Ai dreptate, panseluta. Este piccata mea. Asa o fac eu. Fara capere. Abia astept sa vad reteta ta. Te pup.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      am sa incerc si eu reteta ta,pare simpla si cred ca este buna,picanta. dar,caci am un dar,piccata este un cu totul alt fel de mancare.carnea este tot fripta,dar dupa ce in prealabil a fost data prin faina si se serveste cu un sos de capere si lamaie.am s-o fac zilele astea si am s-o postez.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      am sa incerc si eu reteta ta,pare simpla si cred ca buna,picanta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Apetisant

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Foarte rapida si buna,aveti votul meu.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Doiniţa, foarte bună picatta, şi foarte frumos prezentată! Clară, ca "bună ziua"

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Bun, usor si gustos ! Am sa-ti testez si eu reteta Doina ...

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      foarte buna reteta,felicitari

    • angy (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Trebuie sa fie gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

30 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat (500-600 g)
  • 7-8 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita mustar
  • 1 peperoni proaspat sau in otet
  • condimente: cimbru
  • piper
  • boia
  • 1/2 lingurita concentrat ciuperci/pui
  • 1/2 lingurita ghimbir ras
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

135 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

ValerieM (Chef de cuisine)

Cu toate ca nu am avut peperoni am folosit un jalapeno si a iesit foarte buna, picanta si rapida. Cu siguranta o voi repeta!

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Sarmale din carne de porc si varza acra