Ingrediente
1 piept de pui dezosat (500-600 g), 7-8 catei de usturoi, 3 linguri ulei de masline, 1 lingurita mustar, 1 peperoni proaspat sau in otet, condimente: cimbru, piper, boia, 1/2 lingurita concentrat ciuperci/pui, 1/2 lingurita ghimbir ras, sare
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
30 voturi
Mod de preparare
Lasati la foc mic 3-4 minute pana ce bucatile de piept de pui se albesc pe o parte, apoi intoarceti-le pe cealalta parte.
Adaugati 150 ml apa clocotita, mustarul, ghimbirul, restul condimentelor, feliute de peperoni si dregeti gustul de sare si piper. Lasati sa fiarba la foc mic cu capac pana scade aproape de tot zeama (inca 10-15 minute).
Se serveste ca atare cald, cu diferite salate sau cu mamaliguta. Se poate servi cu garnituri de legume gratinate, cartofi, sos de usturoi, etc. dupa preferinta.
Pofta buna.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010
Ai dreptate, panseluta. Este piccata mea. Asa o fac eu. Fara capere. Abia astept sa vad reteta ta. Te pup.
panseluta (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010
am sa incerc si eu reteta ta,pare simpla si cred ca este buna,picanta. dar,caci am un dar,piccata este un cu totul alt fel de mancare.carnea este tot fripta,dar dupa ce in prealabil a fost data prin faina si se serveste cu un sos de capere si lamaie.am s-o fac zilele astea si am s-o postez.
panseluta (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010
am sa incerc si eu reteta ta,pare simpla si cred ca buna,picanta.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010
Apetisant
Alice85 (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010
Foarte rapida si buna,aveti votul meu.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010
Doiniţa, foarte bună picatta, şi foarte frumos prezentată! Clară, ca "bună ziua"
Sidy (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010
Bun, usor si gustos ! Am sa-ti testez si eu reteta Doina ...
costy1969 (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010
foarte buna reteta,felicitari
angy (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010
Trebuie sa fie gustoasa!