autor:

Doina  Varga

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Piccata cu piept de pui

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
1 piept de pui dezosat (500-600 g), 7-8 catei de usturoi, 3 linguri ulei de masline, 1 lingurita mustar, 1 peperoni proaspat sau in otet, condimente: cimbru, piper, boia, 1/2 lingurita concentrat ciuperci/pui, 1/2 lingurita ghimbir ras, sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

30 voturi

Mod de preparare

Feliati pieptul de pui transversal in fasii subtiri de 3-4 mm si puneti-le la calit in uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta impreuna cu usturoiul curatat si tocat.
Lasati la foc mic 3-4 minute pana ce bucatile de piept de pui se albesc pe o parte, apoi intoarceti-le pe cealalta parte.
Adaugati 150 ml apa clocotita, mustarul, ghimbirul, restul condimentelor, feliute de peperoni si dregeti gustul de sare si piper. Lasati sa fiarba la foc mic cu capac pana scade aproape de tot zeama (inca 10-15 minute).
Se serveste ca atare cald, cu diferite salate sau cu mamaliguta. Se poate servi cu garnituri de legume gratinate, cartofi, sos de usturoi, etc. dupa preferinta.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piccata cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Favas á Portuguesa

Favas á Portuguesa

Este o mâncare tipic portughezã, foarte "pãcãtoasã caloric"; la începutul luni aprilie apare

2 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Se toaca ceapa marunt, si se pune peste carnea tocata. Se amesteca bine, apoi se pune orezul, cimbrul,

2 voturi    0 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • ValerieM

    ValerieM (Chef de cuisine) , 02 iunie 2011

    Cu toate ca nu am avut peperoni am folosit un jalapeno si a iesit foarte buna, picanta si rapida. Cu siguranta o voi repeta!

  • ValerieM

    ValerieM (Chef de cuisine) , 02 iunie 2011

    Cu toate ca nu am avut peperoni am folosit un jalapeno si a iesit foarte buna, picanta si rapida. Cu siguranta o voi repeta!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Super! Am sa o incerc neaparat. Mihaela

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Ai dreptate, panseluta. Este piccata mea. Asa o fac eu. Fara capere. Abia astept sa vad reteta ta. Te pup.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      am sa incerc si eu reteta ta,pare simpla si cred ca este buna,picanta. dar,caci am un dar,piccata este un cu totul alt fel de mancare.carnea este tot fripta,dar dupa ce in prealabil a fost data prin faina si se serveste cu un sos de capere si lamaie.am s-o fac zilele astea si am s-o postez.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      am sa incerc si eu reteta ta,pare simpla si cred ca buna,picanta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Apetisant

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Foarte rapida si buna,aveti votul meu.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Doiniţa, foarte bună picatta, şi foarte frumos prezentată! Clară, ca "bună ziua"

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Bun, usor si gustos ! Am sa-ti testez si eu reteta Doina ...

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      foarte buna reteta,felicitari

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Trebuie sa fie gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

30 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat (500-600 g)
  • 7-8 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita mustar
  • 1 peperoni proaspat sau in otet
  • condimente: cimbru
  • piper
  • boia
  • 1/2 lingurita concentrat ciuperci/pui
  • 1/2 lingurita ghimbir ras
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

ValerieM (Chef de cuisine)

Cu toate ca nu am avut peperoni am folosit un jalapeno si a iesit foarte buna, picanta si rapida. Cu siguranta o voi repeta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Cartofi umpluti cu sunca si branza