autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Piccata de pui

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
2 linguri faina, 1/2 lingurita salvie frecata, 1/2 lingurita rizmarin uscat, maruntit, 1/2 lingurita sare, 8 felii de pui (circa 800 g in total), 4 linguri ulei de masline, 4 catei de usturoi, tocati marunt, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 1/2 cana suc prospat de lamaie, 2 lingurite capere mici, scurse, 3 linguri patrunjel tocat, 2 lingurite unt, rece, taiat bucati

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pe o foaie de hirtie cerata, se amesteca faina, salvia, rozmarinul si sarea. Se da puiul prin amestecul de faina pina este bine invelit.
Intr-o tigaie mare, de teflon, se incalzesc 3 lingurite de ulei , la foc potrivit. Se pune puiul si se prajeste 2 min pe fiecare parte sau pina cind se rumeneste si este facut. Se scoate pe platou.
In tigaie se adauga restul de 1 lingurita de ulei si usturoiul si se mai prajeste 10 sec. Se adauga coaja si sucul de lamaie si capere si se prajesc 1 min , racaind toate bucatile maronii care s-au prins pe tigaie.
Se ia tigaia de pe foc, se adauga patrunjel si apoi se pune untul si se amesteca pina cind sosul se ingroasa puti. Sosul se serveste peste pui.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piccata de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piccata cu piept de pui

Piccata cu piept de pui

Feliati pieptul de pui transversal in fasii subtiri de 3-4 mm si puneti-le la calit in uleiul de

30 voturi    12 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute banatene in foi de vita

Sarmalute banatene in foi de vita

Tocati ceapa marunt, radeti morcovul pe razatoarea mica si caliti-le in ulei la foc mic, adaugati

49 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 linguri faina
  • 1/2 lingurita salvie frecata
  • 1/2 lingurita rizmarin uscat
  • maruntit
  • 1/2 lingurita sare
  • 8 felii de pui (circa 800 g in total)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • tocati marunt
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1/2 cana suc prospat de lamaie
  • 2 lingurite capere mici
  • scurse
  • 3 linguri patrunjel tocat
  • 2 lingurite unt
  • rece
  • taiat bucati

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Mancare mexicana