autor:

» » Mancaruri cu carne

Piccata de pui

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
2 linguri faina, 1/2 lingurita salvie frecata, 1/2 lingurita rizmarin uscat, maruntit, 1/2 lingurita sare, 8 felii de pui (circa 800 g in total), 4 linguri ulei de masline, 4 catei de usturoi, tocati marunt, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 1/2 cana suc prospat de lamaie, 2 lingurite capere mici, scurse, 3 linguri patrunjel tocat, 2 lingurite unt, rece, taiat bucati

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pe o foaie de hirtie cerata, se amesteca faina, salvia, rozmarinul si sarea. Se da puiul prin amestecul de faina pina este bine invelit.
Intr-o tigaie mare, de teflon, se incalzesc 3 lingurite de ulei , la foc potrivit. Se pune puiul si se prajeste 2 min pe fiecare parte sau pina cind se rumeneste si este facut. Se scoate pe platou.
In tigaie se adauga restul de 1 lingurita de ulei si usturoiul si se mai prajeste 10 sec. Se adauga coaja si sucul de lamaie si capere si se prajesc 1 min , racaind toate bucatile maronii care s-au prins pe tigaie.
Se ia tigaia de pe foc, se adauga patrunjel si apoi se pune untul si se amesteca pina cind sosul se ingroasa puti. Sosul se serveste peste pui.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piccata de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piccata cu piept de pui

Piccata cu piept de pui

Feliati pieptul de pui transversal in fasii subtiri de 3-4 mm si puneti-le la calit in uleiul de

30 voturi    12 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 linguri faina
  • 1/2 lingurita salvie frecata
  • 1/2 lingurita rizmarin uscat
  • maruntit
  • 1/2 lingurita sare
  • 8 felii de pui (circa 800 g in total)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • tocati marunt
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1/2 cana suc prospat de lamaie
  • 2 lingurite capere mici
  • scurse
  • 3 linguri patrunjel tocat
  • 2 lingurite unt
  • rece
  • taiat bucati

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Sarmalute de curcan invelite in dragavei