Se transeaza pieptul de pui in felii (ca pt snitele).Se amesteca faina cu sare si ierburile provence uscate.Se pune untul la topit in oala sau tigaia in care o sa pregatim mancarea.Cand s-a topit untul,dam feliil de pui prin amestecul de faina,scuturam bine de surplus si adaugam in oala,la foc mic.Lasam pana cand devine carnea aurie.Le scoatem pe o farfurie . La fel procedam cu restul de pui.Intre timp tocam marunt usturoiul si patrunjelul verde.Scoatem sucul de la lamaie si rezervam.In tigaia in care am prajit puiul,adaugam usturoiul,boiaua si patrunjelul.Lasam sa se caleasca un pic la foc mic(daca este necesar se mai poate adauga un pic de unt),amestecand continuu,sa nu se lipeasca boiuaua,pt ca dupa aceea ii da un gust amarui mancarii.Se adauga peste acest sos feliile de pui prajit si zeama de lamaie.Se mai lasa 5-6 minute la foc mic si se opreste focul.Se serveste in farfurii cu patrunjel verde marunt.Reteta originala contine si caperi,dar pt ca nu prea folosesc nu am adaugat.Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii