autor:

ana catalina focsa

» » Mancaruri cu carne

Piccata à la Catalina

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 24 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 24 aprilie 2010

Ingrediente
1 piept de pui mare, 50 gr unt, 2-3 catei de usturoi, zeama de la 1/2 lamaie, 20 gr faina, ierburi provence uscate, patrunjel verde, boia de ardei, sare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Se transeaza pieptul de pui in felii (ca pt snitele).Se amesteca faina cu sare si ierburile provence uscate.Se pune untul la topit in oala sau tigaia in care o sa pregatim mancarea.Cand s-a topit untul,dam feliil de pui prin amestecul de faina,scuturam bine de surplus si adaugam in oala,la foc mic.Lasam pana cand devine carnea aurie.Le scoatem pe o farfurie . La fel procedam cu restul de pui.Intre timp tocam marunt usturoiul si patrunjelul verde.Scoatem sucul de la lamaie si rezervam.In tigaia in care am prajit puiul,adaugam usturoiul,boiaua si patrunjelul.Lasam sa se caleasca un pic la foc mic(daca este necesar se mai poate adauga un pic de unt),amestecand continuu,sa nu se lipeasca boiuaua,pt ca dupa aceea ii da un gust amarui mancarii.Se adauga peste acest sos feliile de pui prajit si zeama de lamaie.Se mai lasa 5-6 minute la foc mic si se opreste focul.Se serveste in farfurii cu patrunjel verde marunt.Reteta originala contine si caperi,dar pt ca nu prea folosesc nu am adaugat.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piccata à la Catalina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciolan afumat fiert in vin servit cu piure de cartofi cu nucsoara si mancare de ardei capia copti

Ciolan afumat fiert in vin servit cu piure de cartofi cu nucsoara si mancare de ardei capia copti

Ciolanul se portioneaza dupa caz, se razuie un pic cu cutitul ,se spala bine si se aseaza intr-o

11 voturi    13 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura moldoveneasca

Tochitura moldoveneasca

Toate ingredientele se spala, se taie cubulete si de inabuse bine in 300 ml ulei, in care se adauga

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Bogdan

    Bogdan (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

    Foarte interesanta si merita efortul! Felicitari!

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Lipseste o salata mare alaturi! Este excelenta.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

    Delicioasa si eleganta!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de pui mare
  • 50 gr unt
  • 2-3 catei de usturoi
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 20 gr faina
  • ierburi provence uscate
  • patrunjel verde
  • boia de ardei
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

97 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

Bogdan (Chef de cuisine)

Foarte interesanta si merita efortul! Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
File de somon cu piure de telina