autor:

ana catalina focsa

» » Mancaruri cu carne

Piccata à la Catalina

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 24 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 24 aprilie 2010

Ingrediente
1 piept de pui mare, 50 gr unt, 2-3 catei de usturoi, zeama de la 1/2 lamaie, 20 gr faina, ierburi provence uscate, patrunjel verde, boia de ardei, sare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Se transeaza pieptul de pui in felii (ca pt snitele).Se amesteca faina cu sare si ierburile provence uscate.Se pune untul la topit in oala sau tigaia in care o sa pregatim mancarea.Cand s-a topit untul,dam feliil de pui prin amestecul de faina,scuturam bine de surplus si adaugam in oala,la foc mic.Lasam pana cand devine carnea aurie.Le scoatem pe o farfurie . La fel procedam cu restul de pui.Intre timp tocam marunt usturoiul si patrunjelul verde.Scoatem sucul de la lamaie si rezervam.In tigaia in care am prajit puiul,adaugam usturoiul,boiaua si patrunjelul.Lasam sa se caleasca un pic la foc mic(daca este necesar se mai poate adauga un pic de unt),amestecand continuu,sa nu se lipeasca boiuaua,pt ca dupa aceea ii da un gust amarui mancarii.Se adauga peste acest sos feliile de pui prajit si zeama de lamaie.Se mai lasa 5-6 minute la foc mic si se opreste focul.Se serveste in farfurii cu patrunjel verde marunt.Reteta originala contine si caperi,dar pt ca nu prea folosesc nu am adaugat.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piccata à la Catalina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciorba din oase de porc si smantana

Ciorba din oase de porc si smantana

Mai intai spalam oasele bine si le punem la fiert in 4 litri de apa, adaugand un praf de sare. Inlaturam

10 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Ficatei Gytty

Ficatei Gytty

Kaizerul se taie feliute. Ficateii se spala , se scurg bine de apa, apoi se dau prin faina.Ceapa

6 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Bogdan

    Bogdan (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

    Foarte interesanta si merita efortul! Felicitari!

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Lipseste o salata mare alaturi! Este excelenta.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

    Delicioasa si eleganta!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de pui mare
  • 50 gr unt
  • 2-3 catei de usturoi
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 20 gr faina
  • ierburi provence uscate
  • patrunjel verde
  • boia de ardei
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

100 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

Bogdan (Chef de cuisine)

Foarte interesanta si merita efortul! Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Paella cu pui