autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Piept de curcan cu cartofi natur

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 februarie 2010

Ingrediente
Ingrediente. 1 kg file de piept de curcan. 1 kg cartofi albi de salata.(Carrefour)., 1 salata alba(chinezeasca),1 ardei gras rosu,2 rosii,ceapa rosie,castravete. 2 linguri cu ulei de masline extravirgin. 1 cub unt pentru cartofi. sare piper, uscat,piper boabe roz)condimentele care ne plac mai mult.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

7 voturi

Mod de preparare

Mod de intrebuintare. Spalam bine si portionam fileul de curcan.Punem pe gratar si il vom lasa 15 minute pe o parte si 15 minute pe cealalta parte.Eu il tai un pic mai subtire ca sa se faca mai repede si mai bine.Tot secretul este in gratarul acela care are apa,pentru ca se face un pic la abur.Daca spre sfarsit dau flacara un pic mai mare,se va face un pic crocant si are un gust mai bun.Fileul mai intai il ung cu ulei de masline extravirgin,dar nu excesiv de mult,il dau cu sare,piper roz,un praf de tarhon.Curatam cartofii si ii vom pune intr-o tava yena la cuptor,pentru 50 sau 60 de minute.Mentionez ca pe acesti cartofi vom pune bucatele de unt din loc in loc si condimentam cu ce ne este pe plac.Separat vom face o salata din varza alba chinezeasca,2rosii,1ardei gras rosu,1 castravete si ceapa rosie.Cand toate sunt gata preparate, le vom pune pe un platou,iar ornatul depinde de gustul fiecaruia.Salata nu trebuie sa lipseaca de la nicio masa cu carne..Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • singur acasa , 09 aprilie 2010

    dk inainte de a unge pieptul de curcan cu ulei de masline il lasam putin la macerat (cca 1-2 h) intr-o solutie ce cuprinde sare, piper, usturoi, tarhon, etc vom obtine o splendoare de gusturi!!! Pofta mare!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Apetisant.Tare bine mai arata!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Bun,bun,bun,iar prezentarea este super...

    • violet , 02 martie 2010

      o reteta foarte interesanta

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Foarte frumos! O bunatate.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Bun si sanatos.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente. 1 kg file de piept de curcan. 1 kg cartofi albi de salata.(Carrefour).
  • 1 salata alba(chinezeasca),1 ardei gras rosu,2 rosii,ceapa rosie,castravete. 2 linguri cu ulei de masline extravirgin. 1 cub unt pentru cartofi. sare piper, uscat,piper boabe roz)condimentele care ne plac mai mult.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

singur acasa

dk inainte de a unge pieptul de curcan cu ulei de masline il lasam putin la macerat (cca 1-2 h) intr-o solutie ce cuprinde sare, piper, usturoi, tarhon, etc vom obtine o splendoare de gusturi!!! Pofta mare!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Boeuf Bourguignon