autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu carne

Piept de curcan cu ciuperci

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 octombrie 2009

Ingrediente
1kg piept de curcan, 100ml ulei de arahide, 1 ceapa, 400 g ciuperci champinion, 150 ml vin alb, zeama de la o lamaie, 300 g smantana pentru gatit(La Dorna), 100 g cascaval, 50g faina de orez(sau amidon), 1 lingurita cimbru, zeama de la 1 portocala, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Pieptul se taie, se da prin faina si se pune la prajit in ulei. Cand este gata rumenit pe toate partile se scoate si se tine la cald.In acelasi vas se pune la calit ceapa si ciupercile, se adauga zeama de lamaie,zeama de portocala, vinul,si smantana pentru gatit(smantana pentru gatit este foarte buna deoarece nu se taie in contact cu lichidul fierbinte),se potriveste de sare si piper. Se mai adauga apa si se lasa sa fierba 15 minute,apoi se adauga carnea,se lasa sa dea cateva clocote si la sfarsit adaugam cascavalul ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de curcan cu ciuperci si smantana

Piept de curcan cu ciuperci si smantana

Pieptul de curcan se taie feliute care se prajesc bine pe ambele parti intr-o tigaie in putin ulei.Dupa

10 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Piept de curcan cu ciuperci

Piept de curcan cu ciuperci

Feliile de piept se dau cu sare si piper apoi se prajesc pe gratar.O lingura de mustar se amesteca

12 voturi    8 comentarii
30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

    Super delicios.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    Delicios

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 1kg piept de curcan
  • 100ml ulei de arahide
  • 1 ceapa
  • 400 g ciuperci champinion
  • 150 ml vin alb
  • zeama de la o lamaie
  • 300 g smantana pentru gatit(La Dorna)
  • 100 g cascaval
  • 50g faina de orez(sau amidon)
  • 1 lingurita cimbru
  • zeama de la 1 portocala
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Super delicios.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Mancare de Prune uscate cu/ fara carne