Intr-o tigaie, se incalzesc 3 linguri de ulei (din samburi de struguri), se pune pieptul de curcan si se rumeneste pe toate partile. Se sareaza si se pipereaza. Se aseaza intr-un vas rezistent la foc si se stropeste cu grasimea din tigaie. Se adauga lamaia taiata felii, usturoiul taiat tot felii si frunzele de busuioc. Se toarna 1/2 pahar de apa si se pune in cuptorul preincalzit, timp de 45 min. Intre timp, se stropeste des cu sosul din vas. Daca pieptul de curcan este mai gros, se lasa mai mult in cuptor. Pana se termina carnea, se pregatesc legumele. Toate se curata, se spala si se taie cubulete de 2 centimetri. In restul de ulei, care se incinge putin, se pune ceapa, se caleste putin, apoi se adauga ardeiul gras si usturoiul. Se calesc 5 minute, apoi se adauga jumatate din cantitatea de rosii din cutie si se calesc in continuare, inca 5 minute. Separat conopida se spala se desface in buchetele si se fierbe. A doua parte din cutia de rosii, se toarna peste toate legumele inclusiv conopida, se sareaza si se pipereaza dupa dorinta, se adauga condimentele specifice carnii de curcan si se mai fierb cateva minute. Pieptul de curcan, cu garnitura de conopida si celelalte legume,le mai bagam la cuptor pentru 10 minute. Vom avea o garnitura delicioasa la pieptul de curcan. Pofta buna!
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii