autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Piept de curcan cu conopida

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 octombrie 2009

Ingrediente
1 kg piept de curcan., 6 linguri ulei (din samburi de struguri)., sare, piper proaspat macinat., 1 lamaie., 3-4 catei de usturoi., cateva frunze de busuioc., 1conopida., 2 ardei grasi., 2-3 cepe., 1 cutie rosii tocate in suc de rosii (Pomodorre)., 1 lingura ierburi din Provence (amestec aromat de diverse condimente) sau condimente pentru carnea de curcan.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Intr-o tigaie, se incalzesc 3 linguri de ulei (din samburi de struguri), se pune pieptul de curcan si se rumeneste pe toate partile. Se sareaza si se pipereaza. Se aseaza intr-un vas rezistent la foc si se stropeste cu grasimea din tigaie. Se adauga lamaia taiata felii, usturoiul taiat tot felii si frunzele de busuioc. Se toarna 1/2 pahar de apa si se pune in cuptorul preincalzit, timp de 45 min. Intre timp, se stropeste des cu sosul din vas. Daca pieptul de curcan este mai gros, se lasa mai mult in cuptor. Pana se termina carnea, se pregatesc legumele. Toate se curata, se spala si se taie cubulete de 2 centimetri. In restul de ulei, care se incinge putin, se pune ceapa, se caleste putin, apoi se adauga ardeiul gras si usturoiul. Se calesc 5 minute, apoi se adauga jumatate din cantitatea de rosii din cutie si se calesc in continuare, inca 5 minute. Separat conopida se spala se desface in buchetele si se fierbe. A doua parte din cutia de rosii, se toarna peste toate legumele inclusiv conopida, se sareaza si se pipereaza dupa dorinta, se adauga condimentele specifice carnii de curcan si se mai fierb cateva minute. Pieptul de curcan, cu garnitura de conopida si celelalte legume,le mai bagam la cuptor pentru 10 minute. Vom avea o garnitura delicioasa la pieptul de curcan. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu conopida" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

    Tare gustos...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

    Foarte gustos.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg piept de curcan.
  • 6 linguri ulei (din samburi de struguri).
  • sare
  • piper proaspat macinat.
  • 1 lamaie.
  • 3-4 catei de usturoi.
  • cateva frunze de busuioc.
  • 1conopida.
  • 2 ardei grasi.
  • 2-3 cepe.
  • 1 cutie rosii tocate in suc de rosii (Pomodorre).
  • 1 lingura ierburi din Provence (amestec aromat de diverse condimente) sau condimente pentru carnea de curcan.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Tare gustos...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Buzunare cu ciuperci