Piept de curcan cu conopida

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg piept de curcan.
  • 6 linguri ulei (din samburi de struguri).
  • sare, piper proaspat macinat.
  • 1 lamaie.
  • 3-4 catei de usturoi.
  • cateva frunze de busuioc.
  • 1conopida.
  • 2 ardei grasi.
  • 2-3 cepe.
  • 1 cutie rosii tocate in suc de rosii (Pomodorre).
  • 1 lingura ierburi din Provence (amestec aromat de diverse condimente) sau condimente pentru carnea de curcan.

Mod de preparare

Intr-o tigaie, se incalzesc 3 linguri de ulei (din samburi de struguri), se pune pieptul de curcan si se rumeneste pe toate partile. Se sareaza si se pipereaza. Se aseaza intr-un vas rezistent la foc si se stropeste cu grasimea din tigaie. Se adauga lamaia taiata felii, usturoiul taiat tot felii si frunzele de busuioc. Se toarna 1/2 pahar de apa si se pune in cuptorul preincalzit, timp de 45 min. Intre timp, se stropeste des cu sosul din vas. Daca pieptul de curcan este mai gros, se lasa mai mult in cuptor. Pana se termina carnea, se pregatesc legumele. Toate se curata, se spala si se taie cubulete de 2 centimetri. In restul de ulei, care se incinge putin, se pune ceapa, se caleste putin, apoi se adauga ardeiul gras si usturoiul. Se calesc 5 minute, apoi se adauga jumatate din cantitatea de rosii din cutie si se calesc in continuare, inca 5 minute.  Separat conopida se spala se desface in buchetele si se fierbe. A doua parte din cutia de rosii, se toarna peste toate legumele inclusiv conopida, se sareaza si se pipereaza dupa dorinta, se adauga condimentele specifice carnii de curcan si se mai fierb cateva minute. Pieptul de curcan, cu garnitura de conopida si celelalte legume,le mai bagam la cuptor pentru 10 minute. Vom avea o garnitura delicioasa la pieptul de curcan. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise