Piept de curcan cu lamai conservate si rozmarin

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lamâie
  • 1/4 cana suc proaspat de lamâie
  • 1/4 cana sare
  • 1 baton scortisoara
  • 1/2 lingurita seminte de coriandru
  • 1/3 cana patrunjel tocat
  • 1 lingura rozmarin proaspat, tocat
  • 6 catei usturoi, tocati
  • piept mic de curcan (circa 125 g)
  • lingura ulei de masline
  • ceapa de marime medie, taiata felii groase
  • morcov, taiat felii subtiri

Mod de preparare

1. Se taie lamâia in jumatate pe lungime. Apoi se taie fiecare jumatate pe lungime În fâsii late de 1 cm. 2. Într-o craticioara, se amesteca fâsiile de lamâie, sucul de lamâie, 1 cana cu apa, sarea, scortisoara si coriandrul. Se fierb 20 de minute sau pâna sunt

foarte moi.

3. Se incalzeste cuptorul la 180°C. Se scot jumatate din fâsiile de lamâie si se toaca marunt. Restul de fâsii se lasa deoparte in lichidul in care au fiert.

4. Se pune lamâia tocata Într-un castronel si se amesteca cu patrunjelul, rozmarinul si usturoiul. Se desface pielea cu atentie de pe pieptul de curcan, dar nu se scoate. Cu un cutitas, se fac taieturi peste tot pe pieptul de curcan care se umplu cu amestecul de lamâie. Cu restul de amestec si cu uleiul se freaca pieptul de curcan si se pune pielea la loc.

5. Se scot fâsiile de lamâie din lichidul În care au fiert (lichidul si condimentele se arunca). Se pun fâsiile de lamâie, ceapa si morcovul in cavitatea pieptului de curcan. Se asaza pieptul de curcan cu pielea in sus, pe un gratar În tava de copt si se coace 1 ora si 15 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise