1. Se taie lamâia in jumatate pe lungime. Apoi se taie fiecare jumatate pe lungime În fâsii late de 1 cm. 2. Într-o craticioara, se amesteca fâsiile de lamâie, sucul de lamâie, 1 cana cu apa, sarea, scortisoara si coriandrul. Se fierb 20 de minute sau pâna sunt
foarte moi.
3. Se incalzeste cuptorul la 180°C. Se scot jumatate din fâsiile de lamâie si se toaca marunt. Restul de fâsii se lasa deoparte in lichidul in care au fiert.
4. Se pune lamâia tocata Într-un castronel si se amesteca cu patrunjelul, rozmarinul si usturoiul. Se desface pielea cu atentie de pe pieptul de curcan, dar nu se scoate. Cu un cutitas, se fac taieturi peste tot pe pieptul de curcan care se umplu cu amestecul de lamâie. Cu restul de amestec si cu uleiul se freaca pieptul de curcan si se pune pielea la loc.
5. Se scot fâsiile de lamâie din lichidul În care au fiert (lichidul si condimentele se arunca). Se pun fâsiile de lamâie, ceapa si morcovul in cavitatea pieptului de curcan. Se asaza pieptul de curcan cu pielea in sus, pe un gratar În tava de copt si se coace 1 ora si 15 minute.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii