autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Piept de curcan cu lamai conservate si rozmarin

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
1 lamâie, 1/4 cana suc proaspat de lamâie, 1/4 cana sare, 1 baton scortisoara, 1/2 lingurita seminte de coriandru, 1/3 cana patrunjel tocat, 1 lingura rozmarin proaspat, tocat, 6 catei usturoi, tocati, piept mic de curcan (circa 125 g), lingura ulei de masline, ceapa de marime medie, taiata felii groase, morcov, taiat felii subtiri

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se taie lamâia in jumatate pe lungime. Apoi se taie fiecare jumatate pe lungime În fâsii late de 1 cm. 2. Într-o craticioara, se amesteca fâsiile de lamâie, sucul de lamâie, 1 cana cu apa, sarea, scortisoara si coriandrul. Se fierb 20 de minute sau pâna sunt
foarte moi.
3. Se incalzeste cuptorul la 180°C. Se scot jumatate din fâsiile de lamâie si se toaca marunt. Restul de fâsii se lasa deoparte in lichidul in care au fiert.
4. Se pune lamâia tocata Într-un castronel si se amesteca cu patrunjelul, rozmarinul si usturoiul. Se desface pielea cu atentie de pe pieptul de curcan, dar nu se scoate. Cu un cutitas, se fac taieturi peste tot pe pieptul de curcan care se umplu cu amestecul de lamâie. Cu restul de amestec si cu uleiul se freaca pieptul de curcan si se pune pielea la loc.
5. Se scot fâsiile de lamâie din lichidul În care au fiert (lichidul si condimentele se arunca). Se pun fâsiile de lamâie, ceapa si morcovul in cavitatea pieptului de curcan. Se asaza pieptul de curcan cu pielea in sus, pe un gratar În tava de copt si se coace 1 ora si 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu lamai conservate si rozmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Porc cu cinci legume

Porc cu cinci legume

Intr-un wok punem uleiul la incins, cand este incins punem carnea si o lasam cateva minute apoi adaugam

5 voturi    6 comentarii
25 min
Mancaruri cu carne
Pilaf cu pui

Pilaf cu pui

Portii: La o cana mare cu orez obtinem 4 portii de pilaf. Se pune apa la fiert, iar cand incepe

2 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 lamâie
  • 1/4 cana suc proaspat de lamâie
  • 1/4 cana sare
  • 1 baton scortisoara
  • 1/2 lingurita seminte de coriandru
  • 1/3 cana patrunjel tocat
  • 1 lingura rozmarin proaspat
  • tocat
  • 6 catei usturoi
  • tocati
  • piept mic de curcan (circa 125 g)
  • lingura ulei de masline
  • ceapa de marime medie
  • taiata felii groase
  • morcov
  • taiat felii subtiri

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Pui frantuzesc cu bacon si legume