autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Piept de curcan cu lamai conservate si rozmarin

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
1 lamâie, 1/4 cana suc proaspat de lamâie, 1/4 cana sare, 1 baton scortisoara, 1/2 lingurita seminte de coriandru, 1/3 cana patrunjel tocat, 1 lingura rozmarin proaspat, tocat, 6 catei usturoi, tocati, piept mic de curcan (circa 125 g), lingura ulei de masline, ceapa de marime medie, taiata felii groase, morcov, taiat felii subtiri

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se taie lamâia in jumatate pe lungime. Apoi se taie fiecare jumatate pe lungime În fâsii late de 1 cm. 2. Într-o craticioara, se amesteca fâsiile de lamâie, sucul de lamâie, 1 cana cu apa, sarea, scortisoara si coriandrul. Se fierb 20 de minute sau pâna sunt
foarte moi.
3. Se incalzeste cuptorul la 180°C. Se scot jumatate din fâsiile de lamâie si se toaca marunt. Restul de fâsii se lasa deoparte in lichidul in care au fiert.
4. Se pune lamâia tocata Într-un castronel si se amesteca cu patrunjelul, rozmarinul si usturoiul. Se desface pielea cu atentie de pe pieptul de curcan, dar nu se scoate. Cu un cutitas, se fac taieturi peste tot pe pieptul de curcan care se umplu cu amestecul de lamâie. Cu restul de amestec si cu uleiul se freaca pieptul de curcan si se pune pielea la loc.
5. Se scot fâsiile de lamâie din lichidul În care au fiert (lichidul si condimentele se arunca). Se pun fâsiile de lamâie, ceapa si morcovul in cavitatea pieptului de curcan. Se asaza pieptul de curcan cu pielea in sus, pe un gratar În tava de copt si se coace 1 ora si 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu lamai conservate si rozmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Saramura de pui

Saramura de pui

Spalam carnea de pui ,o crestam putin si o condimentam cu sare, piper, condimente pentru carne de

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Chiftelute cu curry rosu si susan

Chiftelute cu curry rosu si susan

Am amestecat carnea cu ceapa, usturoiul tocate marunt, am adaugat oul batut, curry, sare si piper,

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 lamâie
  • 1/4 cana suc proaspat de lamâie
  • 1/4 cana sare
  • 1 baton scortisoara
  • 1/2 lingurita seminte de coriandru
  • 1/3 cana patrunjel tocat
  • 1 lingura rozmarin proaspat
  • tocat
  • 6 catei usturoi
  • tocati
  • piept mic de curcan (circa 125 g)
  • lingura ulei de masline
  • ceapa de marime medie
  • taiata felii groase
  • morcov
  • taiat felii subtiri

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Mancare cu pipote de pui