autor:

autor

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Piept de curcan cu sos de citrice si ghimbir

    Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Ingrediente
pentru 2 portii, 4 lingurite faina de malai, 300 gr piept de curcan, taiat in 2 portii egale, 1 lingura ulei, 3 portocale (sucul de la 2 iar 1 curatata si taiata in bucati), 1/4 lingurita ghimbir praf, 1 lingurita miere, 1 lingurita faina amestecata cu 1 lingura apa rece, 1 grapefruit, curatat si taiat in bucati, 1 lingura patrunjel proaspat, tocat, orez, pentru servire

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

0 voturi

Mod de preparare

Sareaza si pipereaza carnea de curcan, dupa gust. Da pieptul de curcan prin faina de malai. Prajeste bucatile de carne in 1 lingura ulei intr-o tigaie incinsa (cate 4-5 minute pe fiecare parte). Pune carnea pe o farfurie, la cald.

Adauga in tigaie sucul de la 2 portocale,ghimbirul si mierea. Lasa sa fiarba usor. Adauga faina si amesteca. Continua sa amesteci pana cand sosul se ingroasa usor. Adauga sare&piper, dupa gust.

Adauga cu bucatile de portocala si grapefruit. Lasa sa fiarba usor 2 minute, adauga patrunjelul si ia totul de pe foc. Serveste carnea cu sos si orez fiert.



Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laura SweetCake.
Sareaza si pipereaza carnea de curcan, dupa gust. Da pieptul de curcan prin faina de malai. Prajeste bucatile de carne in 1 lingura ulei intr-o tigaie
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu sos de citrice si ghimbir" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Retete de Pasti
Pască cu ciocolata

Pască cu ciocolata

Mai intai de toate facem maiaua, amestecind toate ingredientele si lăsăm vasul la loc cald pina

10 voturi    5 comentarii
3h
Retete de Pasti
Cozonaci Moldovenesti

Cozonaci Moldovenesti

Cozonac Cantitati 1kg faina, 10-15 oua, 300 g zahar, 250 gr unt. 100 gr untdelemn, 50 gr rom, 1/2

7 voturi    0 comentarii
3h 50 min
Retete de Pasti

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Luminita Ticolea , 06 februarie 2014

    Asta trebuie incercat, pare delicios! FELICITARI !

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

0 voturi

Ingrediente

  • pentru 2 portii
  • 4 lingurite faina de malai
  • 300 gr piept de curcan
  • taiat in 2 portii egale
  • 1 lingura ulei
  • 3 portocale (sucul de la 2 iar 1 curatata si taiata in bucati)
  • 1/4 lingurita ghimbir praf
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita faina amestecata cu 1 lingura apa rece
  • 1 grapefruit
  • curatat si taiat in bucati
  • 1 lingura patrunjel proaspat
  • tocat
  • orez
  • pentru servire

Raporteaza reteta

Tochitura moldoveneasca

Tochitura moldoveneasca

Carnea si slaninuta le-am taiat bucatele si le-am pus la prajit intr-un ceaun de tuci. Am calit-o

2 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu carne
Frigarui in sos (Schaschlik)

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
Chiftele marinate cu tarhon

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Sfaturi

Idei si retete pentru Pasti

8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste
8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi.

8 voturi   7 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

  Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa

8 voturi   9 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

  Pentru ca masa de Paste trebuie sa fie plina cu cele mai delicioase si atent pregatite feluri de mancare, v-am pregatit

5 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele