autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu carne

Piept de curcan cu sos de piper verde

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Ingrediente
500 g de piept de curcan, 1 praz mare, 250 g de morcovi, 1 ceapă mare, 100 g de ciuperci(champignons ), 2 linguri de supă cu ulei de măsline, 1 lingură de piper verde boabe, Sare, piper negru râşnit, 1 lingură de supă cu pătrunjel verde tocat, 150 ml smântână lichidă

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1 Curăţă bine prazul că mai poate avea nisip între foi, apoi taie-l felii.
Curăţă morcovii şi taie-i rondele. Curăţă ciupercile şi le taie mărunt. Curăţă şi taie mărunt ceapa. Taie pieptul felii subţiri.
2 Fierbe prazul în apă sărată clocotită cam 10 minute, apoi scurge. Procedează la fel cu morcovii.
3 Căleste ceapa si pieptul de curcan în uleiul cald. Adaugă legumele şi piperul verde boabe.
Adaugă cam 100- 150 ml de apă. Lasă să fiarbă cam 10 minute pe foc mediu.
4 Adaugă smântâna lichidă , sărează şi piperează după gust. Mai fierbe 10 minute.
5 Presară patrunjelul si serveşte imediat cu orez sau cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu sos de piper verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Lasagna cu legume si carne

Lasagna cu legume si carne

Sosul de rosii: ceapa se prajeste putin;peste,se pune carnea;cind carnea e prajita f.putin,se adauga

5 voturi    2 comentarii
4h
Mancaruri cu carne
Pui cu susan

Pui cu susan

Se spala pieptul de pui si se taie in fasii de aproximativ un cm grosime si 4-5 cm lungime.Celelalte

6 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    Waw ce bun trebuie sa fie !!!! Cu siguranta am sa testez si eu reteta. Trebuie doar sa caut boabe de piper verde...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 500 g de piept de curcan
  • 1 praz mare
  • 250 g de morcovi
  • 1 ceapă mare
  • 100 g de ciuperci(champignons )
  • 2 linguri de supă cu ulei de măsline
  • 1 lingură de piper verde boabe
  • Sare
  • piper negru râşnit
  • 1 lingură de supă cu pătrunjel verde tocat
  • 150 ml smântână lichidă

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

96 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Waw ce bun trebuie sa fie !!!! Cu siguranta am sa testez si eu reteta. Trebuie doar sa caut boabe de piper verde...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Gulas ardelenesc