autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu carne

Piept de curcan cu sos de piper verde

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Ingrediente
500 g de piept de curcan, 1 praz mare, 250 g de morcovi, 1 ceapă mare, 100 g de ciuperci(champignons ), 2 linguri de supă cu ulei de măsline, 1 lingură de piper verde boabe, Sare, piper negru râşnit, 1 lingură de supă cu pătrunjel verde tocat, 150 ml smântână lichidă

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1 Curăţă bine prazul că mai poate avea nisip între foi, apoi taie-l felii.
Curăţă morcovii şi taie-i rondele. Curăţă ciupercile şi le taie mărunt. Curăţă şi taie mărunt ceapa. Taie pieptul felii subţiri.
2 Fierbe prazul în apă sărată clocotită cam 10 minute, apoi scurge. Procedează la fel cu morcovii.
3 Căleste ceapa si pieptul de curcan în uleiul cald. Adaugă legumele şi piperul verde boabe.
Adaugă cam 100- 150 ml de apă. Lasă să fiarbă cam 10 minute pe foc mediu.
4 Adaugă smântâna lichidă , sărează şi piperează după gust. Mai fierbe 10 minute.
5 Presară patrunjelul si serveşte imediat cu orez sau cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu sos de piper verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sufleu de varza

Sufleu de varza

1. Marul se descojeste, se rade prin razatoarea mare, la fel si morcovii. Se amesteca. Varza se

10 voturi    9 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne
Cotlete de porc cu felioare de portocale

Cotlete de porc cu felioare de portocale

Mod de preparare: Curatam cartofii ii taiem in bucati mai mari si ii vom pune intr-o tava de yena

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    Waw ce bun trebuie sa fie !!!! Cu siguranta am sa testez si eu reteta. Trebuie doar sa caut boabe de piper verde...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 500 g de piept de curcan
  • 1 praz mare
  • 250 g de morcovi
  • 1 ceapă mare
  • 100 g de ciuperci(champignons )
  • 2 linguri de supă cu ulei de măsline
  • 1 lingură de piper verde boabe
  • Sare
  • piper negru râşnit
  • 1 lingură de supă cu pătrunjel verde tocat
  • 150 ml smântână lichidă

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Waw ce bun trebuie sa fie !!!! Cu siguranta am sa testez si eu reteta. Trebuie doar sa caut boabe de piper verde...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Meniu in stil chinezesc