autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

PIEPT DE CURCAN GLAZURAT

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Ingrediente
1 kg.piept de curcandezosat,, 2 morcovi,, 2 patrunjei(radacina),, 1 telina(radacina),, 2 cepe,, 60g.miere de salcam,, 30g.ketch-up,, 1 lingurita boia dulce,, 500g.broccoli,, 500g.morcovi,, 1 manunchi de patrunjel verde,, 1/2 manunchi de maghiran,, 1 dl.vin alb sec,, 250g.taietei lati,, 2-3 linguri amidon alimentar,, 20-30g. unt,, piper alb proaspat macinat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

1.Carnea sarata si piperata se leaga cu ata penru ca sa isi mentina forma in timpul coacerii si se pune intr-o tava.Alaturi se aseaza zarzavaturile (morcovi, patrunjel si telina),spalate si taiate bucati, precum si o ceapa taiata in patru.
2.Se preincalzeste cuptorul.
3.Se prepara glazura:se amesteca ketch-up-ul cu mierea , sarea si boiaua dulce.Se unge carnea cu aceasta glazura si se pune la cuptor pentru 15 minute.Se toarna 4 dl.apa si se continua coacerea 30 minute.Din nou se unge carnea cu glazura si se frige 15 minute.
4.Patrunjelul verde tocat se amesteca cu maghiranul tocat si se presara peste carne.Se toarna 2 dl.apa si vinul si se mai frige 10 minute.Se scoate tava din cuptor si se pastreaza la cald.
5.Broccoli se desparte in mici manunchiuri si se fierbe 7-8 minute.Morcovii curatati se taie bucati si se fierb deasemenea 10 minute.Taieteii lati se fierb 8 minute, se scurg si se amesteca cu 2 linguri de ulei.
6.Jiul din tava ,impreuna cu legumele, se pune in blender, se pasireaza bine si se pune pe foc sa dea un clocot.Se adauga amidonul alimentar ,amestecat in prealabil cu apa rece,sarea si piperul.Se adauga legumele calite si cealalta ceapa tocata marunt si calita in unt.
7.Carnea (se scoate ata) se feliaza , se aranjeaza pe un platou ,se inconjora de legume calite si sos si se serveste cu garnitura de taietei lati si un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "PIEPT DE CURCAN GLAZURAT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg.piept de curcandezosat,
  • 2 morcovi,
  • 2 patrunjei(radacina),
  • 1 telina(radacina),
  • 2 cepe,
  • 60g.miere de salcam,
  • 30g.ketch-up,
  • 1 lingurita boia dulce,
  • 500g.broccoli,
  • 500g.morcovi,
  • 1 manunchi de patrunjel verde,
  • 1/2 manunchi de maghiran,
  • 1 dl.vin alb sec,
  • 250g.taietei lati,
  • 2-3 linguri amidon alimentar,
  • 20-30g. unt,
  • piper alb proaspat macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti cu carne