autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

PIEPT DE CURCAN GLAZURAT

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Ingrediente
1 kg.piept de curcandezosat,, 2 morcovi,, 2 patrunjei(radacina),, 1 telina(radacina),, 2 cepe,, 60g.miere de salcam,, 30g.ketch-up,, 1 lingurita boia dulce,, 500g.broccoli,, 500g.morcovi,, 1 manunchi de patrunjel verde,, 1/2 manunchi de maghiran,, 1 dl.vin alb sec,, 250g.taietei lati,, 2-3 linguri amidon alimentar,, 20-30g. unt,, piper alb proaspat macinat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

1.Carnea sarata si piperata se leaga cu ata penru ca sa isi mentina forma in timpul coacerii si se pune intr-o tava.Alaturi se aseaza zarzavaturile (morcovi, patrunjel si telina),spalate si taiate bucati, precum si o ceapa taiata in patru.
2.Se preincalzeste cuptorul.
3.Se prepara glazura:se amesteca ketch-up-ul cu mierea , sarea si boiaua dulce.Se unge carnea cu aceasta glazura si se pune la cuptor pentru 15 minute.Se toarna 4 dl.apa si se continua coacerea 30 minute.Din nou se unge carnea cu glazura si se frige 15 minute.
4.Patrunjelul verde tocat se amesteca cu maghiranul tocat si se presara peste carne.Se toarna 2 dl.apa si vinul si se mai frige 10 minute.Se scoate tava din cuptor si se pastreaza la cald.
5.Broccoli se desparte in mici manunchiuri si se fierbe 7-8 minute.Morcovii curatati se taie bucati si se fierb deasemenea 10 minute.Taieteii lati se fierb 8 minute, se scurg si se amesteca cu 2 linguri de ulei.
6.Jiul din tava ,impreuna cu legumele, se pune in blender, se pasireaza bine si se pune pe foc sa dea un clocot.Se adauga amidonul alimentar ,amestecat in prealabil cu apa rece,sarea si piperul.Se adauga legumele calite si cealalta ceapa tocata marunt si calita in unt.
7.Carnea (se scoate ata) se feliaza , se aranjeaza pe un platou ,se inconjora de legume calite si sos si se serveste cu garnitura de taietei lati si un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "PIEPT DE CURCAN GLAZURAT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ardei umpluti cu carne

Ardei umpluti cu carne

Ardeii se spala si li se indeparteaza cotorul usor in asa fel incat acestia sa nu se sparga. Ceapa

54 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Curcan fript cu portocale

Curcan fript cu portocale

1. Pentru marinata, se curate o portocala de coaja si pielitele albe si se taie rondele, apoi

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg.piept de curcandezosat,
  • 2 morcovi,
  • 2 patrunjei(radacina),
  • 1 telina(radacina),
  • 2 cepe,
  • 60g.miere de salcam,
  • 30g.ketch-up,
  • 1 lingurita boia dulce,
  • 500g.broccoli,
  • 500g.morcovi,
  • 1 manunchi de patrunjel verde,
  • 1/2 manunchi de maghiran,
  • 1 dl.vin alb sec,
  • 250g.taietei lati,
  • 2-3 linguri amidon alimentar,
  • 20-30g. unt,
  • piper alb proaspat macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Cous-cous cu tocana de porc