autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Piept de curcan la cuptor

Autor: Ernest Armonn (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Ernest Armonn (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 15 martie 2007

Ingrediente
- Un piept de curcan întreg (cele două jumătăti despărtite si curătate de grăsime si de ygârciuri), - 2 cabanosi (sau oricare cârnat uscat si subtire) tăiati în două-trei bucăti fiecare, - 7-8 cătei de usturoi întregi, - un morcov tăiat în degeţele, - 4 castraveti murati mici, - 5-6 măsline (preferabil verzi) fără sâmburi, - 5-6 linguri de ulei (preferabil de măsline), - 1 lingurită de sare fină, - 1 lingură cu vârf de boia rosie si dulce, - 1 lingurită de piper negru proaspăt măcinat, - 1 lingurită de praf sau de grăunte de usturoi

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

38 voturi

Mod de preparare

Se împănează fiecare din cele două jumătăti de piept de curcan cu jumătate din degetele de morcovi, 3-4 cătei de usturoi, câteva măsline, bucăti de cabanos si castraveciorii acri. Se amestecă sarea, boiaua, piperul si praful de usturoi cu ulei. Se ung cele două jumătati de piept de curcan de jur împrejur si se asează într-o tavă care merge la cuptor. Se bagă în cuptorul încins la 200 de grade si se coace cam 40-45 de minute. Se serveste tăiat în felii de un centimetru grosime, cald sau rece.
Se împănează fiecare din cele două jumătăti de piept de curcan cu jumătate din degetele de morcovi, 3-4 cătei de usturoi, câteva măsline, bu
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne
Piept de curcan la cuptor

Piept de curcan la cuptor

Se taie pieptul in doua bucati. Fiecare parte se cresteaza din 2 in 2 cm dar nu pina jos. In fiecare

16 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Piept de curcan la cuptor

Piept de curcan la cuptor

Carnea se fierbe cca 30 minute in apa cu sare, apoi se pune intr-o tava in care se toarna cca 1 L

7 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    laura (Bucatar sef):

    cel mai bun! gustos, dietetic, fara grasimi{am pus cremvursti in loc de cabanos}, si arata excelent! merge si cu piept de pui

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

38 voturi

Ingrediente

  • - Un piept de curcan întreg (cele două jumătăti despărtite si curătate de grăsime si de ygârciuri)
  • - 2 cabanosi (sau oricare cârnat uscat si subtire) tăiati în două-trei bucăti fiecare
  • - 7-8 cătei de usturoi întregi
  • - un morcov tăiat în degeţele
  • - 4 castraveti murati mici
  • - 5-6 măsline (preferabil verzi) fără sâmburi
  • - 5-6 linguri de ulei (preferabil de măsline)
  • - 1 lingurită de sare fină
  • - 1 lingură cu vârf de boia rosie si dulce
  • - 1 lingurită de piper negru proaspăt măcinat
  • - 1 lingurită de praf sau de grăunte de usturoi

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Carne tocata in crusta

Carne tocata in crusta

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, se impacheteaza intr-un servet umed si se da la rece 2-3 ore. Umplutura: Se caleste ceapa

6 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Aperitive cu carne
Chiftele din carne de porc

Chiftele din carne de porc

Ideale pentru o masa de duminica simpla si nepretentioasa, chiftelele sunt usor de facut si pot fi luate si la pachet in drumetii. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne