Se pune zaharul intr-o cratita pentru a se carameliza, dupa ce zaharul este aproape topit se adauga, ½ de ceasca de apa si se continua fierberea, se pune floricica de anason, otetul balsamic si vinul,continuandu-se fierberea pana scade.
Se toaca varza se adauga usturoiul taiat fasiute si se pune in cratita pentru a se carameliza, se lasa maxim 5(cinci) minute.
Separat se ia pieptul de gasca afumat, pe partea cu grasimea de face ca un gratar, taieturi paralele, dupa care se pune intr-o tigaie pe foc fara ulei, deoarece grasimea se va topii, se lasa 5 minute pe fiecare parte. Dupa care se va lua o forma metalica in care vom pune un pic din grasimea topita, 50 ml de vin si un catel de usturoi zdrobit si vom pune forma pe un trepied care se va introduce in cuptor, se va lasa 10-15 minute, se verifica inainte de a se scoate de la cuptor. Cand este facut se scoate iar farfuria se va decora ca in imaginile alaturate.
Pofta Buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii