autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu portocale

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2006

Ingrediente
(pentru 5 portii) un kg. de piept de gasca dezosat, 100 ml. ulei, 2 portocale, 200gr. struguri, 2 lamai, 10 ml. coniac, 200ml. sos Bigarad, sare 1 lingurita de amidon, sos Madeira.

Dificultate: Ridicata Timp: 50 min

9 voturi

Mod de preparare

Reusita acestui preparat consta in prepararea sosului Bigarad. Se amesteca zaharul cu otetul, se caramelizeaza si se stinge cu vin alb sec, sos Madeira (din comert), zeama de lamaie si portocale, dupa care se gusta. Se leaga cu o lingurita de amidon si se mai adauga cateva picaturi de coniac, dupa gust. Pieptul de gasca se frige la cuptor , cca. 30 min., avand grija sa ramana suculent. Dupa ce se raceste, se taie in felii potrivite, peste ele se pune garnitura de felii de portocale, sosul Bigarad si se orneaza cu boabe de struguri. Este o reteta mai pretentioasa, care se prepara, de obicei pentru mese festive sau pentru ocazii speciale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de gasca cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciuperci champignon la cuptor

Ciuperci champignon la cuptor

Se spala ciupercile, se curata de piele, dupa care se taie coditele, sa obtineti doar palaria pentru

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Tocana de cartofi cu carnati la cuptor

Tocana de cartofi cu carnati la cuptor

Se tai cartofii in doua pe de-a lungul si apoi felii potrivite si se pun la fiert. Se prajesc carnatii

22 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

50 min

9 voturi

Ingrediente

  • (pentru 5 portii) un kg. de piept de gasca dezosat
  • 100 ml. ulei
  • 2 portocale
  • 200gr. struguri
  • 2 lamai
  • 10 ml. coniac
  • 200ml. sos Bigarad
  • sare 1 lingurita de amidon
  • sos Madeira.

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ardei copti cu piept de pui si smantana