Piept de gasca cu portocale

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • (pentru 5 portii) un kg. de piept de gasca dezosat
  • 100 ml. ulei
  • 2 portocale
  • 200gr. struguri
  • 2 lamai
  • 10 ml. coniac
  • 200ml. sos Bigarad
  • sare; 1 lingurita de amidon
  • sos Madeira.

Mod de preparare

Reusita acestui preparat consta in prepararea sosului Bigarad. Se amesteca zaharul cu otetul, se caramelizeaza si se stinge cu vin alb sec, sos Madeira (din comert), zeama de lamaie si portocale, dupa care se gusta. Se leaga cu o lingurita de amidon si se mai adauga cateva picaturi de coniac, dupa gust. Pieptul de gasca se frige la cuptor , cca. 30 min., avand grija sa ramana suculent. Dupa ce se raceste, se taie in felii potrivite, peste ele se pune garnitura de felii de portocale, sosul Bigarad si se orneaza cu boabe de struguri. Este o reteta mai pretentioasa, care se prepara, de obicei pentru mese festive sau pentru ocazii speciale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise