autor:

Simona_Georgescu

» » , Aperitive, Fripturi

Piept de porc cu soric crocant

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 februarie 2015

Ingrediente
1 bucata de piept de porc de aproximativ 1,5 kg, 2 linguri sare de mare, 2 linguri zahar, 2 linguri de marinata macelarului de la pastaidevanilie.ro, 2-3 linguri sos de soia, 2-3 linguri sos worcester, 1 lingura cimbru uscat, 300 ml vin rosu, 2 linguri ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se face o saramura din 2 linguri sare, 2 linguri zahar, 2 linguri marinata macelarului si apa cat sa treaca peste bucata de carne, aproximativ 1 litru. Se amesteca pana se dizolva sarea si zaharul, se adauga bucata intreaga de carne si se lasa in saramura peste noapte. Se scoate carnea din saramura, se tamponeaza cu prosoape de hartie se pune cu soricul in sus intr-un vas termorezistent uns cu ulei de masline. Se da la cuptorul incins la 200 grade si se lasa 30 minute.



Intre timp, se pune vinul la fiert, se adauga sosurile si cimbrul. Se adauga vinul fierbinte peste pieptul care a stat 30 minute la cuptor. Se reduce temperatura la 160 grade si se mai lasa inca 2 ore la cuptor. Daca sosul scade prea mult se mai adauga putina apa sau vin. Eu am lasat-o sa se raceasca pana a doua zi, am feliat-o si am servit cu muraturi si paine. Sa va fie de folos!!



Marinata macelarului contine:usturoi, piper negru, patrunjel, sare de mare, chili, piper alb. Pentru ca a fost tinuta in saramura pieptul iasa fraged si suculent la interior, iar la exterior veti avea un soric crocant pentru ca a fost facut lent la temperatura scazut.



Se serveste atat calda ca fel principal, cat si rece ca si aperitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc cu soric crocant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Piept de pui cu cartofi noi  la cuptor

Piept de pui cu cartofi noi la cuptor

-puiul se condimenteaza,si se pune pe staniol,peste el se pun bucatele de rosii,ardei si ceapa,se

3 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
Pulpe picante cu cartofi manastiresti

Pulpe picante cu cartofi manastiresti

Indepartam pielea de pe pulpe , le spalam si le stergem bine cu un servet absorbant. Punem intr-un

25 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 bucata de piept de porc de aproximativ 1,5 kg
  • 2 linguri sare de mare
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri de marinata macelarului de la pastaidevanilie.ro
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 2-3 linguri sos worcester
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 300 ml vin rosu
  • 2 linguri ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe de pui cu lămâie