autor:

maria mihalache

» » Aperitive

PIEPT DE PORC UMPLUT SI TAPETAT

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 septembrie 2009

Ingrediente
-1 kg piept de porc, -Unt cat o nuca, -3 rosii, -2 linguri ulei, -3 linguri sos de soia, , Pentru umplutura:, -½ kg carne tocata ( 250 g carne porc si 250 g carne vita ), -O legatura patrunjel, -O ceapa, -Un ou, -Sare, piper, , Pentru "tapet":, -O lingurita mustar uscat, rasnit, -O lingurita cimbru, -O lingurita boia dulce, -Coaja rasa de la o lamaie, -O lingura malai, -Sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Pieptul de porc se spala, se lasa sa se scurga bine de apa si se taie apoi pe lung, fasii de aproximativ 2 – 2,5 cm.
Se toaca separat carnea si se amesteca cu oul, cu patrunjelul si ceapa tocate marut si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se imparte , in mod egal carnea tocata in functie de cate fasii de piept de porc avem. Se ia o portie, se aseaza pe o plansa, unsa in prealabil cu putin ulei si apoi se “imbraca” de jur imprejur cu bucata de piept de porc.
Separat se pregateste urmatorul “tapet” : se amesteca mustarul , cimbrul, boiaua de ardei, coaja de lamaie, malaiul si sarea. Cu acest amestec se “tapeteaza” pieptul de porc de jur imprejur, pe partile laterale. Se toarna peste fiecare portie de piept umplut in parte, cateva picaturi de sos de soia, apoi se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei.
Se da la cuptor aproximativ 20 de minute dupa care se scoate vasul iar pieptul de porc umplut se intoarce pe cealalta parte pentru a se rumeni cat mai bine. Alaturi se pot aseza la copt si cateva rosii intregi dupa care se mai lasa la cuptor inca aproximativ 20 de minute. ( Tin sa precizez ca timpul de coacere poate varia, in functie de cuptor )
Se scoate pieptul de porc umplut din cuptor si se serveste cald alaturi de rosiile coapte si de orice fel de garnitura. Fiind perioada cartofilor noi, eu am preferat de aceasta data cartofii noi nature presarati cu putin unt si putin marar.
Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "PIEPT DE PORC UMPLUT SI TAPETAT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Spalam si curatam ficateii si ii punem sa fiarba.Ii lasam la fiert circa 10-15 min. Indepartam spuma

5 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Grisine cu cascaval si sunculita taraneasca

Grisine cu cascaval si sunculita taraneasca

Castravetele se spala si se taie pe lung 6 fasii subtiri cu ajutorul instrumentului de decojit. Se

4 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Dan65

    Dan65 (Chef de cuisine) , 25 iunie 2013

    Cum ca mie dintre toate legumele imi place cel mai mult carnea de porc(colesterolul il las in grija altora),nu imi scapa nici o reteta pe baza de carne de porc.Reteta ta arata foarte bine si pe deasupra e si foarte gustoasa.

  • Fara foto

    MARIA MIHALACHE , 03 martie 2010

    Multumesc ,Valentina.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

    Delicios si in plus arata super bine...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Mary, foarte frumoos, felicitari! Ma bucur ca ti-a placut.

    • Fara foto

      menuca , 21 septembrie 2009

      O reteta nemaipomenita,am sa o incerc si eu

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

      Eu m-am abonat la ea decând ai pus-o pe forum. Arată nemaipomenit.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Este aspectos dar si gustos.Merge foarte bine la o masa cu musafiri.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Cred ca este delicios...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      10 cu felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Felicitari,te-am votat am luat si reteta,ai o super prezentare.Nota 10 cu felicitari,arata de ma duc acum si iau frigiderul in brate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • -1 kg piept de porc
  • -Unt cat o nuca
  • -3 rosii
  • -2 linguri ulei
  • -3 linguri sos de soia
  • Pentru umplutura:
  • -½ kg carne tocata ( 250 g carne porc si 250 g carne vita )
  • -O legatura patrunjel
  • -O ceapa
  • -Un ou
  • -Sare
  • piper
  • Pentru "tapet":
  • -O lingurita mustar uscat
  • rasnit
  • -O lingurita cimbru
  • -O lingurita boia dulce
  • -Coaja rasa de la o lamaie
  • -O lingura malai
  • -Sare

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

Dan65 (Chef de cuisine)

Cum ca mie dintre toate legumele imi place cel mai mult carnea de porc(colesterolul il las in grija altora),nu imi scapa nici o reteta pe baza de carne de porc.Reteta ta arata foarte bine si pe deasupra e si foarte gustoasa.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Snitel de pui umplut cu sunca si cascaval (Amestec de arome!)