Pieptul de porc se spala, se lasa sa se scurga bine de apa si se taie apoi pe lung, fasii de aproximativ 2 – 2,5 cm.
Se toaca separat carnea si se amesteca cu oul, cu patrunjelul si ceapa tocate marut si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se imparte , in mod egal carnea tocata in functie de cate fasii de piept de porc avem. Se ia o portie, se aseaza pe o plansa, unsa in prealabil cu putin ulei si apoi se “imbraca” de jur imprejur cu bucata de piept de porc.
Separat se pregateste urmatorul “tapet” : se amesteca mustarul , cimbrul, boiaua de ardei, coaja de lamaie, malaiul si sarea. Cu acest amestec se “tapeteaza” pieptul de porc de jur imprejur, pe partile laterale. Se toarna peste fiecare portie de piept umplut in parte, cateva picaturi de sos de soia, apoi se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei.
Se da la cuptor aproximativ 20 de minute dupa care se scoate vasul iar pieptul de porc umplut se intoarce pe cealalta parte pentru a se rumeni cat mai bine. Alaturi se pot aseza la copt si cateva rosii intregi dupa care se mai lasa la cuptor inca aproximativ 20 de minute. ( Tin sa precizez ca timpul de coacere poate varia, in functie de cuptor )
Se scoate pieptul de porc umplut din cuptor si se serveste cald alaturi de rosiile coapte si de orice fel de garnitura. Fiind perioada cartofilor noi, eu am preferat de aceasta data cartofii noi nature presarati cu putin unt si putin marar.
Va doresc pofta buna!
Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de postCeapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,
Bors de dovlecei cu stevieDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii