autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui cu alune

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 piepti de pui dezosati a cate 150 g fiecare, , 100 g alune decojite, , 2 linguri de alune zdrobite in piulita, , 1 lingura de faina, , 1 ou, , 2 linguri de miere de salcam,, 2 linguri de otet, , 40 g unt, , 3 linguri de untdelemn, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

- Intr-o tigaie, puneti sa se incinga o lingura de untdelemn si prajiti in el alunele, pana devin aurii. Amestecati mereu ca sa se coloreze uniform fara sa se arda. Trageti-le deoparte. - Luati doua farfurii adanci. Intr-una, amestecati alunele pisate marunt cu faina, in cea de a doua, bateti oul cu o lingura de apa si o lingura de untdelemn. Sarati si piperati. - Treceti pieptii de pui prin ou, apoi prin amestecul de faina si alune. - Puneti sa se incinga restul de untdelemn impreuna cu untul. - Puneti la prajit pieptii. Lasati-i sa se rumeneasca intre 8 si 10 minute, intorcandu-i pe ambele parti. Scoateti-i pe hartie absorbanta. Tineti-i pe o farfurie, la cald. - Scurgeti grasimea din tigaie. Varsati mierea si otetul in ea. Lasati-le sa fiarba 2-3 minute. - Varsati acest sos peste pieptii de pui, apoi presarati-i cu alunele prajite. - Serviti imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui cu alune

Piept de pui cu alune

Alunele se sfarama marunt si se amesteca cu sare, coriandru macinat si piper macinat dupa gust. Pieptul

6 voturi    4 comentarii
1h
Fripturi
Piept de pui cu alune si patrunjel

Piept de pui cu alune si patrunjel

Luam, bucata de piept, dezosata si fara piele, ii facem un buzunar, cu un cutit ascutit, o saram

7 voturi    8 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 piepti de pui dezosati a cate 150 g fiecare
  • 100 g alune decojite
  • 2 linguri de alune zdrobite in piulita
  • 1 lingura de faina
  • 1 ou
  • 2 linguri de miere de salcam,
  • 2 linguri de otet
  • 40 g unt
  • 3 linguri de untdelemn
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Racitura de pasare