autor:

» » Mancaruri cu carne

PIEPT DE PUI CU ALUNE

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
Pentru 4 persoane: 4 piepti de pui dezosati a cate 150g. fiecare, 100g. alune decojite, 2 linguri de alune zdrobite in piulita, 1 lingura de faina, 1ou, 2 linguri de miere de salcam, 2 linguri de otet, 40g. unt, 3 linguri de ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

1.Intr-o tigaie, se pun sa se incinga o lingura de ulei si prajiti in el alunele, pana devin aurii. Se amesteca mereu ca sa se coloreze uniform fara sa se arda. Se pun deoparte .
2.Se ia 2 farfurii adanci. Intr-una se amesteca alunele pisate marunt cu faina, in cea de-a doua, se bate oul cu o lingura de apa si o lingura de ulei. Se sareaza si se pipereaza.
3. Se trece pieptii de pui prin ou, apoi prin amestecul de faina si alune.
4. Se pune sa se incinga restul de ulei impreuna cu untul. Se pune la prajit pieptii. Se lasa sa se rumeneasca intre 8 si 10 minute, intorcandu-i pe ambele parti. Se scoate pe hartie absorbanta, se tine pe o farfurie, la cald.
5. Se scurge grasimea din tigaie. Se varsa mierea si otetul in ea. Se lasa sa fiarba 2-3 minute. Se pune acest sos peste pieptii de pui, apoi se presara cu alunele prajite.
Daca ti-a placut reteta noastra "PIEPT DE PUI CU ALUNE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu alune si patrunjel

Piept de pui cu alune si patrunjel

Luam, bucata de piept, dezosata si fara piele, ii facem un buzunar, cu un cutit ascutit, o saram

7 voturi    8 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane: 4 piepti de pui dezosati a cate 150g. fiecare
  • 100g. alune decojite
  • 2 linguri de alune zdrobite in piulita
  • 1 lingura de faina
  • 1ou
  • 2 linguri de miere de salcam
  • 2 linguri de otet
  • 40g. unt
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui usor