autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

PIEPT DE PUI CU ALUNE

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
Pentru 4 persoane: 4 piepti de pui dezosati a cate 150g. fiecare, 100g. alune decojite, 2 linguri de alune zdrobite in piulita, 1 lingura de faina, 1ou, 2 linguri de miere de salcam, 2 linguri de otet, 40g. unt, 3 linguri de ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

1.Intr-o tigaie, se pun sa se incinga o lingura de ulei si prajiti in el alunele, pana devin aurii. Se amesteca mereu ca sa se coloreze uniform fara sa se arda. Se pun deoparte .
2.Se ia 2 farfurii adanci. Intr-una se amesteca alunele pisate marunt cu faina, in cea de-a doua, se bate oul cu o lingura de apa si o lingura de ulei. Se sareaza si se pipereaza.
3. Se trece pieptii de pui prin ou, apoi prin amestecul de faina si alune.
4. Se pune sa se incinga restul de ulei impreuna cu untul. Se pune la prajit pieptii. Se lasa sa se rumeneasca intre 8 si 10 minute, intorcandu-i pe ambele parti. Se scoate pe hartie absorbanta, se tine pe o farfurie, la cald.
5. Se scurge grasimea din tigaie. Se varsa mierea si otetul in ea. Se lasa sa fiarba 2-3 minute. Se pune acest sos peste pieptii de pui, apoi se presara cu alunele prajite.
Daca ti-a placut reteta noastra "PIEPT DE PUI CU ALUNE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu alune

Piept de pui cu alune

Alunele se sfarama marunt si se amesteca cu sare, coriandru macinat si piper macinat dupa gust. Pieptul

6 voturi    4 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane: 4 piepti de pui dezosati a cate 150g. fiecare
  • 100g. alune decojite
  • 2 linguri de alune zdrobite in piulita
  • 1 lingura de faina
  • 1ou
  • 2 linguri de miere de salcam
  • 2 linguri de otet
  • 40g. unt
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu lamaie la capac Pui cu lamaie la capac

Se porționează puiul in bucăți medii și se așază intr-o oală in ulei încins, se adaugă condimentele, se da focul mic

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de merisoare Cotlet de porc cu sos de merisoare

Carnea spalata si uscata cu un prosop se condimenteaza si se asaza in tava cu putin ulei. Punem un pahar de apa si dam la cuptor 30-40

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Fripturi
Ostropel de pui