Ingrediente
400-500 g piept de pui dezosat, 200 g alune decojite, miere de albine, sare, piper, coriandru dupa gust, unt topit pentru uns vasul de jena
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
6 voturi
Mod de preparare
Alunele se sfarama marunt si se amesteca cu sare, coriandru macinat si piper macinat dupa gust.
Pieptul de pui spalat si zvantat, se curata de pielite si se taie in bucati mari, ca pentru snitel. Fiecare felie in parte se aseaza pe o folie transparenta (pentru alimente), se bate putin pe ambele parti, apoi se unge fiecare bucata in parte cu miere de albine, dupa care se trece prin amestecul format din alunele sfaramate amestecate cu condimente (sare, piper, coriandru). Cand sunt gata pregatite se aseaza intr-un vas de yena uns bine cu unt topit.
Se introduce vasul de jena la cuptor pentru cca 25-30 de minute la foc potrivit. Dupa gust se pot stropi spre sfarsit cu putin vin alb.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009
No coment.Felicitari!