autor:

valentina ionita

» » , Aperitive, Fripturi

Piept de pui cu alune

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iunie 2009

Ingrediente
400-500 g piept de pui dezosat, 200 g alune decojite, miere de albine, sare, piper, coriandru dupa gust, unt topit pentru uns vasul de jena

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare


Alunele se sfarama marunt si se amesteca cu sare, coriandru macinat si piper macinat dupa gust.

Pieptul de pui spalat si zvantat, se curata de pielite si se taie in bucati mari, ca pentru snitel. Fiecare felie in parte se aseaza pe o folie transparenta (pentru alimente), se bate putin pe ambele parti, apoi se unge fiecare bucata in parte cu miere de albine, dupa care se trece prin amestecul format din alunele sfaramate amestecate cu condimente (sare, piper, coriandru). Cand sunt gata pregatite se aseaza intr-un vas de yena uns bine cu unt topit.

Se introduce vasul de jena la cuptor pentru cca 25-30 de minute la foc potrivit. Dupa gust se pot stropi spre sfarsit cu putin vin alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Piept de pui cu alune si patrunjel

Piept de pui cu alune si patrunjel

Luam, bucata de piept, dezosata si fara piele, ii facem un buzunar, cu un cutit ascutit, o saram

7 voturi    8 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Multumesc mult...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    Felicitari pentru reteta !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

    Multumesc din suflet...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      No coment.Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 400-500 g piept de pui dezosat
  • 200 g alune decojite
  • miere de albine
  • sare
  • piper
  • coriandru dupa gust
  • unt topit pentru uns vasul de jena

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Costite de oaie fripte